[Setmana 10/2018] Panorama local: setmana de reeixida reivindicació feminista

[Setmanalment envio als meu canal de Telegram un resum de l’actualitat local des de la perspectiva del govern de Badalona i d’ERC, el partit que represento. Aquest és el contingut de la setmana 10 de 2018]

Una manera diferent d’aproximar-se a una setmana molt especial de reivindicació feminista. Interessantíssim fil de Twitter (descobert via Clara Forn Perramon) sobre Margarita Brender, una de les primeres col·legiades al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i coautora junt amb Barba Corsini dels pisos de Can Mercader a #Badalona, una proposta innovadora i encara referent en #arquitectura. Aquesta setmana és especialment oportú per fer-ho… però el problema de les #donesinvisibilitzades el tenim tot l’any. A la nostra ciutat, la manifestació de la #vagafeminista de dijous marca un abans i un després de la lluita pels drets de les dones. La gent d’ERC Badalona hi vam ser.

Per cert, Dolors Torrents i la la Fundació Badalona Capaç, han estat guardonades aquests darrers 7 dies amb el premi Trencant Invisibilitats 2017. Moltes felicitats a les guanyadores! 

Els efectes del 155

El Consorci Sud reforça el seu paper de futur com a eina al servei a la ciutat. El #155 ho ha posat en risc, però finalment ho hem desbloquejat després de 8 mesos. Per fi hem aprovat els comptes del Consorci Badalona Sud i ara a l’Ajuntament esperem rebre els més de 5M€ que teníem bloquejats. Aquí teniu més informació.

De ser més forts

Dilluns el Diari Ara publicava aquest interessant article del David Miró sobre acords de govern d'”esquerres” a Catalunya, arran de l’escrit del Joan Tardà de diumenge. A #Badalona el model de suma funciona i té llarga vida. Altra cosa és com s’ha d’articular el 2019. Aquesta setmana s’ha conegut que Guanyem vol una llista unitària amb ICV i ERC. Keep Calm, companys. El nostre objectiu: defensar pq projecte de ciutat i, naturalment, enfortir i fer més estable el govern de progrés. Per això cal reforçar consensos (per exemple, amb un document programàtic de mínims previ a les eleccions) i que cada sensibilitat pugui defensar de la manera més eficient davant l’electorat el projecte propi i compartit de ciutat. Fa unes setmanes vam fer aquest comunicat com a partit.

“Un dels fronts de treball ja de ser una coalició estratègica en defensa dels drets i les llibertats. I això és compatible (i no només, és necessari) amb seguir treballant pel projecte republicà sense renúncies. I davant d’un estat disposat a tot el que està fent, només guanyarem si som més i som més forts. I ho serem.” És el resum que en Pere Aragonès ha fet sobre l’inspirador article de Marta Rovira Vergés i Oriol Junqueras avui.

Un dimoni crític (de nou)

‘El Dimoni que va cridar llibertat’, d’Antonio Amador Aguilar, és el guanyador del 20è Premi de disseny del Dimoni de #Badalona Crema’l tu!, una elecció feta pública ahir i no exempta d’una interessada (i previsible) polèmica. És el primer cop que el dimoni s’escull mitjançant una votació popular; tot i que, per als suspicaços, la resta de procediment —bases i la formació del jurat— ha estat l’habitual de fa anys! Cal dir també que no és el primer cop que el dimoni ‘retrata’ el moment polític, com explicava fa uns dies l’Andreu Escobar en aquest recomanable FIL de Twitter 👉🏻 http://ow.ly/qMsN30iLKnS. En sentireu de tots colors, però els fets són aquests! Com és un fet que ja s’olora la primavera a la ciutat, i que tots tenim ganes de viure les festes de maig, encara que aquest any alguns de nosaltres ho farem amb el cor a Estremera i Soto del Real.

Altres notícies

Aprovat en un ple extraordinari el passat dimarts el nou contracte de subministrament elèctric i de gas a l’, que introdueix criteris d’eficiència i que és innovador en termes de compra pública. El Ple de l’Ajuntament de aprova el procediment per adjudicar el contracte de subministrament elèctric i de gas dels edificis i empreses municipals. 

Aquesta setmana han continuat les audiències públiques del pressupost, al districte 4 i 2. La setmana vinent acabem d’explicar les inversions previstes a la ciutat amb tres sessions als districtes 5, 3 i 6. Més informació, aquí.

L’Ajuntament convoca els premis literaris Ciutat de 2018. Dues novetats importants de l’edició dels Premis d’enguany: augment de la dotació econòmica i presentació d’obres en format digital.

250 alumnes de 5è de les escoles Alexandre Galí, Badalonès, Joan Coret, Llorens Artigas i Miguel Hernández de han presentat el seu projecte de “Cultura emprenedora a l’escola”. 

Avui dissabte a les 12 hores, de manera simultània, a totes les ciutats participants en la Quinzena de Dansa Metropolitana es farà l’acció Tothom Balla. A Badalona l’activitat es farà al Centre Cultural l’Escorxador-Nau3. En aquesta activitat s’hi pot inscriure qualsevol persona que tingui ganes de participar-hi ja que és una coreografia pensada per a tothom. Per a més informació www.dansametropolitana.cat. Durant la Quinzena metropolitana, que se celebra fins diumenge 18 de març, es poden veure a diferent escenaris i indrets metropolitans més d’un centenar d’actuacions de diversos estils de dansa. Badalona compta en el mapa cultural metropolità.

I una excel·lent notícia

Badalona torna a organitzar el Festival Blues & Ritmes amb una proposta única i variada de músics d’alt nivell i concerts exclusius a l’Estat… comença en uns dies a la ciutat! http://ow.ly/4aEn30iREIZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *