[Setmana 29/2018] De les petites històries: una font

[Setmanalment envio als meu canal de Telegram un resum de l’actualitat local des de la perspectiva del govern de Badalona i d’ERC, el partit que represento. Aquest és el contingut de la setmana 29 de 2018]

El meu petit participant en una de les accions per reivindicar una plaça més habitable. ;-)

El meu petit participant en una de les accions per reivindicar una plaça més habitable. ;-)

El resum de la setmana és una història petita, però que diu molt. Aquesta setmana s’ha instal·lat una font a la plaça Antonio Machado. No és una plaça qualsevol, tampoc és una font qualsevol.

Aquest va ser un dels punts en què Garcia Albiol va articular com a alcalde el seu relat de ciutat ‘presa per la immigració’; va ser aquí on el líder xenòfob del PP va fer instal·lar càmeres de vigilància de trànsit (per bé que no hi havia problemes de trànsit) i on va decidir treure-hi bancs, desproveint l’espai dels seus elements principals de vida cívica. I és aquí mateix on la Fundació la Salut Alta ha reivindicat aquests darrers mesos la reconquesta de la plaça molts divendres a la tarda amb l’activitat Juguem a la Plaça, i un cop a l’any amb la Diverfesta. Dins les seves reclamacions, el retorn de bancs (ja assolit) i d’una font. En aquest fil, el regidor Francesc Duran explica molt bé la política del govern de Badalona, fins la moció de censura del PSC-PP-C’s amb la reivindicació de l’espai públic com a lloc de trobada i com a instrument de cohesió social.

Altres temes de la setmana són la programació de la festa Major d’estiu i la temporada de teatre del Zorrilla, que s’han fet públiques aquesta setmana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *