[Setmana 3/ 2019] Els problemes 'reals' dels nostres municipis

[Setmanalment envio als meu canal de Telegram un resum de l’actualitat local des de la perspectiva del govern de Badalona i d’ERC, el partit que represento. Aquest és el contingut de la setmana 3 de 2019]

Fa uns dies que corre per la xarxa una estudi comparatiu sobre la inversió pública d’un ajuntament com el de Badalona respecte altres poblacions a l’estat. És evident que la nostra ciutat necessita major inversió i eficiència en la gestió –la nostra feina al govern, malauradament, va quedar interrompuda el passat juny– i per tant benvingut sigui el debat sobre com millorar l’impacte de les polítiques municipals sobre la vida de la ciutadania. Compte, però, amb els estudis d’OSUR, els autors del citat informe. Es tracta d’un lobby anti municipalització de serveis amb una junta directiva de ‘portes giratòries’, i q no acostuma a donar detalls de mostra ni metodològics dels seus estudis i q, a més, treballa amb forts judicis de valor en els seus comunicats. Ha fet i fa campanya activa en contra de la remunicipalització de l’aigua, és molt crítica amb les polítiques d’eliminació del glifosat i en contra criteris de peatonalització… per posar alguns exemples, disponibles (i ampliables) al seu propi web. Es ‘venen’ com a independents però fixeu-vos quins comentaris tan polítics fan en les seves notes de premsa (#Badalona), o amb l’estima que professen a als governs municipals de Barcelona o Madrid (vegeu-ne una selecció, aquí).

⬇️ Segons el seu baròmetre, i lluny del seu propi l’alarmisme, el 64% dels veïns #Badalona estan satisfets amb els serveis públics; q en govern ERC, Guanyem, ICV-EUiA van implicar aprovació partida 8M per #habitatge, IBI i tarificació social i nou contracte programa Serveis Socials.

El problema dels municipis és avui, també naturalment a #Badalona, el seu infrafinançament i les limitacions sobre la seva sobirania en un context de creixent desigualtat. Benvingut el debat amb dades i els exercicis de comparativa… però des del rigor, i a cara descoberta. Al voltant d’això el regidor i ex tinent d’alcalde d’hisenda Jose Téllez apunta que “en efecte, Badalona gasta poc en tot. En despesa per habitant som la més baixa de les 10 grans ciutats catalanes. Al 2018 era d 772€/habitant, al 2015 de
706€. Per tant, hem remuntat en 70€/persona la despesa pública de #Badalona en 3 anys. Per assegurar el futur i fer una reversió d’aquesta mala dada (sense augmentar impostos) a #Badalona cal aprofitar el sòl industrial (per això l’inversió en polígons i pla estratègic que vam impulsar) i no dependre del boom immobiliari, i assegurar equipaments de la Generalitat.”

Obres al Torrent de la Font

Les obres al Torrent de la Font (passera per a vianants) estan en marxa i ja comencen a prefigurar l’espai. Aquesta és una actuació que cus Morera i Bufalà i la zona dels instituts i en què vam participar com a ERC. Més informació en aquest apunt al blog i en aquesta nota de dijous de l’Ajuntament de Badalona.

Les obres que es fan a la part baixa del Torrent de la Font milloraran la connexió per als vianants entre els barris de Bufalà i Morera de #Badalona http://bit.ly/2FAYjp9

Posicionaments i campanyes d’ERC

Aquests darrers set dies, el grup municipal d’ERC-Avancem MES hem agraït la bona tasca dels professionals que van intervenir en el terrible incendi de Sant Roc i en lamenten l’ús partidista. Dimecres es va fer un acte d’homenatge, al qual no ens van convidar. Ens hagués agradat ser-hi i fer-los arribar directament el nostre agraïment.

També hem engegat aquesta setmana una campanya informativa per tal que les persones nouvingudes amb dret a vot puguin exercir-lo lliurement a les properes eleccions del 26 de maig d’aquest any.

Altres notícies

L’IMPO posa en marxa el programa “ENFEINA’T” que permetrà la contractació de 21 persones en situació d’atur de llarga durada. Més informació, aquí.

Badalona amplia el programa de la targeta rosa metropolitana a les persones de més de 60 anys empadronades al municipi. Més informació, aquí.

Dues activitats que diuen molt i bé de la ciutat

Les dues van tenir lloc dissabte al matí, la primera va ser la jornada “Construïm futur”, convocada per Fampas Badalona: treball propositiu, exigent i informat sobre la planificació educativa a #Badalona. Pares i mares de més de 30 centres, direccions, tècnics municipals i de Generalitat van omplir l’Escola Llibertat. El Diari l’Independent va fer aquest especial imprescindible sobre els reptes educatius a la ciutat.

La segona va tenir lloc al Centre Cívic de Can Canyadó. Eren les jornades de #GestióDeLaFesta, organitzada per la COENBACU. Experiències i reflexions compartides en clau de #cultura tradicional. Més informació, al twitter de la coordinadora.

Tuits destacats de la setmana

Altres apunts de la setmana al blog

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *