[Setmana 36/2018] Una Diada amb interferències a Badalona

[Setmanalment envio als meu canal de Telegram un resum de l’actualitat local des de la perspectiva del govern de Badalona i d’ERC, el partit que represento. Aquest és el contingut de la setmana 36 de 2018]

Ester Franquesa, entre Jordi Ballesteros (esquerra) i Jordi Subirana.

Ester Franquesa, entre Jordi Ballesteros (esquerra) i Jordi Subirana.

“Sense Pompeu Fabra no seríem qui som. És natural que el reivindiquem dins la Diada, i més des de #Badalona. Vida i obra al servei d’un projecte obert de país.” Aquestes paraules d’Ester Franquesa, DG de Política Lingüística, obrien dimecres passat els actes de la Diada a Badalona, en una xerrada coorganitzada per Òmnium i l’Ajuntament. Una demostració de normalitat (enmig de l’excepcionalitat democràtica que patim!), malauradament, espatllada per les prohibicions que han afectat la tasca de dues entitats a la ciutat (ÒC i ANC) i sobre les quals ERC Badalona ha demanat explicacions a la Guàrdia Urbana (📝 veure nota de premsa).

Més coses que han destacat aquesta setmana a Badalona:

➖La reunió amb el Department d’Ensenyament sobre l’inici de curs escolar i els reptes pendents a la ciutat que es va produir dimarts. Celebrem el compromís del conseller amb els reptes de la ciutat, però estarem molt a sobre de la molta feina pendent que tenim i dels tràmits que encara ha de fer el govern municipal. Aquí més informació i en aquest enllaç podeu repassar l’excel·lent reportatge que sobre el tema hi dedica l’Independent.
➖La licitació iniciada dijous per 124.000 euros del contracte de reposició de mobiliari urbà a Badalona, fruit d’una feina de mesos pel govern en què vam participar com a ERC, junt amb Guanyem i ICV-EUiA.
➖Aquesta licitació se suma a diferents projectes del govern anterior que aquestes darreres setmanes han fet més passes en la seva contractació: és el cas entre d’altres del projecte de reforma de la plaça Trafalgar, de la carretera de Can Ruti i del carrer del Molí de la Torre (més informació al blog).
Continuem sense tenir clar quin és l’objectiu del govern d’Àlex Pastor (PSC), després de la moció de censura que va acordar amb el PP i C’s. De moment van ‘tirant’ de la feina feta pel govern precedent.

🗓 I per acabar, una ràpida mirada a l’agenda:

Vinculat amb la Diada, en l’agenda dels propers dies destaca dissabte el Trencant Setges d’Òmnium Cultural (http://www.twitter.com/omniumbdn) i, dilluns, el sopar de la Comissió 11 de Setembre (http://onzesetembrebdn.cat). Dimarts, a la secció local organitzem un esmorzar popular a la plaça Constitució, a partir de les 9.30h, prèvia a l’ofrena institucional que farem a la Plana. A la tarda, naturalment, hi ha convocada la manifestació unitària a Barcelona.

Per cert, aquí podeu accedir a la meva agenda institucional.

Seguim!

+ També trobareu més informació a temps real a http://www.twitter.com/oriolllado i a http://www.twitter.com/ERCBadalona.
+ Feu córrer aquest enllaç a les persones que cregueu que els pugui interessar. És tan fàcil com instal·lar-se el Telegram al mòbil o tauleta i ‘unir-se’ al fil seguint les indicacions: ⬇

t.me/canaloriolllado

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *