[Setmana 42/2018] Debat encès sobre mobilitat al municipi i preocupació pels temes de salut

[Setmanalment envio al meu canal de Telegram un resum de l’actualitat local des de la perspectiva del govern de Badalona i d’ERC, el partit que represento. Aquest és el contingut de la setmana 42 de 2018]

🏛 “Ni desbloqueig, ni neutralitat institucional, ni pla de govern”. En aquest enllaç podeu accedir a les notes que van orientar la meva intervenció al #plebdn de dilluns.  Així començava la setmana, i així ho recollia també Televisió de Badalona en aquesta entrevista que em van fer el mateix dia.

🚗 Aquesta setmana ha destacat comunicativament la convocatòria del Consell de la Mobilitat. Lamentem la decisió del govern PSC de fer tornar els cotxes al passeig marítim per poc valenta i clara; com a ERC hem fet propostes per potenciar passeig com a eix cívic i econòmic a #Badalona i més enllà. Cal més visió global i participació reforçada del Consell de #Mobilitat.

🚧 Més projectes que van avançant, i que vam deixar llestos per a l’execució (perquè ja teníem projecte i la partida de pressupost). És el cas de la
plaça Trafalgar (l’obertura pliques serà a principi de novembre) i també de la carretera de Can Ruti (pendent ja adjudicació).

👩🏻‍💻 Feia massa anys que el centre cívic de La Salut estava saturat, per això vam decidir traslladar l’equip de Serveis Socials de Llefià a un local propi. Avui hem preguntat al regidor si les obres s’acabaran segons el calendari previst pel que fa a les obres d’adeqüació del local de Serveis Socials de Mare de Déu de Lorda. “Calen unes instal·lacions en condicions per atendre la demanda tant d’usuaris com de professionals”, assenyala la regidora Agnès Rotger.

🌡 Ahir dijous va tenir lloc una concentració veïnal per reclamar més inversions a la sanitat pública. Per cert, que l’Albiol es va endur una bona xiulada

Més qüestions:

✊🏻 Aquests dies hem vist també com continuava l’assetjament a alcaldesses i alcaldes que van ajudar a que els del ‘no’ i els del ‘sí’ poguéssin votar l’#1o. Tot el suport a l’amiga i companya Rosa Funtané, alcaldessa de #Montgat que ha estat citada a declarar per haver facilitat que la gent pogués votar.

🕯 Aquesta setmana ha estat el #DiaInternacionalErradicacióPobresa, un fenomen cada vegada més feminitzat i que té en els infants el col·lectiu més vulnerable. Necessitem més eines per fer-hi front. La República va d’això, també. Aquí podeu recuperar un fil amb diferents recursos i informacions.

💔 Aquests dies també hem viscut una interessant iniciativa de Protecció Civil i dels Serveis de Salut de l’Ajuntament de Badalona dimecres a la Plaça de la Vila #Badalona, amb motiu del Dia Internacional de les Aturades Cardíaques. El regidor Francesc Ribot repassa algunes de les qüestions treballades per l’anterior govern pel que fa a la salut pública al nostre municipi.

👳🏽‍♀️ El 2015, el % de població immigrada a BDN estava per sota la mitjana catalana. Tanmateix, el PP va guanyar amb el Limpiando #Badalona, construint amb cinisme i habilitats comunicatives el relat de la por i la mà dura. Ara la nova joguina electoral d’Albiol són les ‘okupacions’… un camí perillós que no pot arrossegar també el PSC. En parlava aquí: aquest ha estat un tema recurrent aquesta setmana.

🎞 El Festival Filmets no és l’únic festival de curts, però sí que és el que té una història més llarga i solvent darrera, i el que edició rera edició va incorporant propostes d’alt valor afegit com estrenes, premières i activitats singulars. Aquest any també. El cinema italià i el Maig del 68, protagonistes del Filmets. Comença avui. Llums, càmeres acció.

🗓 I per acabar l’agenda per veure la resta d’actes d’aquest cap de setmana i dels propers set dies, com sempre en format obert.

Seguim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *