[Setmana 43/2018] Coses que es mouen en habitatge, projectes que avancen i comunicació amb interrogants

[Setmanalment envio al meu canal de Telegram un resum de l’actualitat local des de la perspectiva del govern de Badalona i d’ERC, el partit que represento. Aquest és el contingut de la setmana 43 de 2018]

Celbració de les Noces d'Or a la ciutat, dijous.

Celebració de les Noces d’Or a la ciutat, dijous.

Aquests darrers dies s’han anat movent coses quant a habitatge en clau nacional i estatal, però amb clares repercussions en un municipi com el nostre.

El Govern de la Generalitat ha arribat a un acord amb l’Estat per aixecar dues lleis d’habitatge suspeses pel Tribunal Constitucional. Bona notícia! Es recuperaran recursos i garanties per: Intervenir en cas de desallotjament; expropiar temporalment #habitatge de grans propietaris que portin dos anys buit i obligar a reallotjar les persones desnonades en un lloguer social.

També s’ha fet pública aquesta setmana l’entesa pel 30% en habitatge. “Plena sintonia” del Departament de Territori i l’Ajuntament de Barcelona (i municipis en línia, com #Badalona) en la necessitat de tirar endavant la mesura del 30% #habitatge social i de treballar conjuntament per fer-la més forta jurídicament.

Per cert, en aquest enllaç podeu accedir a una relació que va aplegant, a mesura que els vaig arxivant, notícies i recursos sobre habitatge.

Obres i projectes que també van avançant
Les obres del lateral van avançant, ara ja a un ritme imponent. Aquesta setmana ha aflorat a les xarxes la incorporació des de president Companys pujant des de mar. Es va calcular i el gir no és possible pq no hi ha prou espai x complir els requeriments de maniobrabilitat i de seguretat. Tanmateix, i atès que aquest és un punt feble del projecte, s’està treballant amb el Departament per garantir entrada via carril incorporació C31.

La junta de de govern de l’Àrea Metropolitana va aprovar fa uns dies el projecte executiu de la reurbanització del carrer del General Weyler, entre Salvador Espriu i Marquès de Mont-Roig. Té un cost de mig milió d’euros i ara començarà la contractació de l’obra. Més projectes q van avançant a #Badalona: urbanització de la Riera Matamoros entre carreteres; camí del G4, entre Ciència i Sant Jeroni i projecte d’aprofitament d’aigües freàtiques del Besòs (http://ow.ly/zFGU30mj5hi); i parc de Lloreda (http://ow.ly/OLOF30mj5jR).

Reptes globals, dubtes comunicatius i la repressió que no remet
Els investigadors també alerten q el sud del Mediterrani pot ser la zona més perjudicada, entre altres coses perquè hi ha menys recursos per estudiar i prevenir els efectes del #canviclimàtic. Per això a #Badalona vam participar del projecte europeu Bingo.

Dimarts a la Ciutat de la Justícia, més representants de la ciutadania cridats a declarar x haver permès el vot a l’#1o. Una dinàmica gairebé rutinària, indicador d’un atac als drets polítics q no remet. Aquell dia li va tocar a l’alcaldessa de Montgat, Rosa Funtané. Ànim i força.

Un govern que ho fia tot a la imatge: nou canal de whats de l’alcalde Pastor. Dels dubtes que ens genera aquesta pressa per fer-se fotos i aprofitar-se dels mitjans públics. Més al blog, aquí.  D’això n’he parlat també a la #tertúliaBDN aquest divendres.

Demà i diumenge, desvesteix l’#arquitectura amb el 48h Open House Barcelona, una oportunitat per conèixer i reconèixer què hi ha darrera els edificis que conformen el nostre paisatge urbà. En aquest apunt al blog repasso el més destacat del festival a #Badalona. També en aquest enllaç podeu ampliar la meva agenda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *