[Setmana 47/2018] Proposta de pressupost i bones notícies que tenen l'arrel en una feina prèvia

[Setmanalment envio al meu canal de Telegram un resum de l’actualitat local des de la perspectiva del govern de Badalona i d’ERC, el partit que represento. Aquest és el contingut de la setmana 47 de 2018]

A l’Assemblea Nacional de Dones d’ERC dissabte, amb l’Agnès Rotger (esquerra), l’Ana Lara (al mig) i la Gisela Torns.

Aquesta setmana, el govern de Badalona, format pel PSC i Unió, ens ha explicat la seva proposta de pressupost 2019. Malgrat lamentar la no aprovació del pressupost 2018 que havia fet el govern anterior, del qual formàvem part, l’estudiarem de forma constructiva i pensant en la ciutat i les seves necessitats en l’àmbit social, cultural i de la reactivació econòmica. La proposta inicial se situa en els 174,7 milions d’euros (més informació, aquí).

L’Ajuntament de Badalona ha iniciat aquesta setmana el Pla d’asfaltat de diversos carrers de la ciutat. Una bona notícia que es produeix perquè el pressupost vigent, impulsat pel govern en què vam participar com a ERC, junt amb Guanyem i ICV-EUiA, va implicar un important augment dels diners destinats a pavimentacions i pel fet, també, que es va negociar una nova contracta de manteniment.

342 famílies de Badalona reben ajudes a l’IBI per un import de prop de 100.000 euros. La campanya, en la línia del que ja s’havia anat plantejant des del govern en què vam participar fins el 20 de juny, presentava diverses novetats i ha permès demanar subvencions a totes les persones pensionistes de Badalona amb escassa capacitat econòmica, eliminant el requisit de ser major de 65 anys que hi havia fins ara. Per arribar a un nombre més elevat de persones també es va augmentar 1.000 euros el nivell d’ingressos anuals mínims per a optar a aquesta subvenció. Malauradament, el pressupost 2018 que no va ser aprovat per l’oposició ni impulsat per l’actual govern, quan tenia l’opotunitat de fer-ho, preveia millores importants quant a un IBI encara més social.

Han començat les tasques de buidatge i neteja del llac del parc de Ca l’Arnús. El procés de manteniment d’aquest espai es fa seguint els protocols que preserven els seus valors ecològics i de biodiversitat. Per motius de seguretat no es podrà accedir al llac i al seu entorn fins al cap de setmana del 15 i 16 de desembre, data prevista per a la reobertura.

Divendres la regidora i portaveu d’ERC-Avancem MES va participar en la tertúlia de Ràdio Ciutat (resum de la intervenció) i el dia abans, Televisió de Badalona em va entrevistar per parlar de diferents temes de l’actualitat municipal, entre els quals va destacar el Museu del Còmic. D’aquesta entrevista en podeu ampliar el contingut en aquest altre apunt al blog.

Una altra notícia destacada de la setmana va ser la detinció d’un noi de Badalona per declarar per haver participat a la manifestació en protesta contra JUSAPOL el dia 29-O. Tot el suport!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *