Subvencions (tard i d'esma), serveis que es recuperen (finalment!) a Badalona Sud i agressió racista a Bufalà

Propera cita, guardeu-vos la data!

Propera cita, guardeu-vos la data!

[RESUM DE LA PRIMERA SETMANA DE FEBRER 2020] El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat les bases per a les subvencions destinades a les entitats de la ciutat en un ple extraordinari aquest divendres, amb un import total per a l’any 2020 d’1,35 milions d’euros. La sessió ha validat els criteris per a l’atorgament de subvencions (millora en calendari i justificacions); però amb la incògnita del pressupost no aprovat. Queda pendent igualment pla estratègic i trobar bon sistema per atendre singularitat de festes de maig. El vot d’ERC-Avancem MES ha estat favorable per tal que les entitats de la ciutat no en surtin perjudicades, però en les bases observem importants mancances com la promoció econòmica o la lluita contra l’emergència climàtica.

S’ha conegut aquests darrers dies la reobertura del punt d’atenció a la nova ciutadania de Badalona Sud, amb l’adjudicació dels nou serveis a la Fundació Surt. Una de les víctimes del bloqueig del govern a #Badalona ha estat el Consorci BDN Sud. Aquest important instrument es va posant al dia, finalment. Nou gerent i serveis crucials q es van recuperant. En camí: extraescolars, espai de dones, ‘de tot arreu’, ‘després de classe’.

Que lamentable l’agressió dilluns a Bufalà —en que dues educadores del centre han estat amenaçades i una persona i dos mossos agredits— no amagui que Bufalà és, malgrat tot, un barri acollidor. A destacar el compromís contra el racisme d’associació de veïns i de la gent d’ISOM. El Govern ha decidit personar-se com a acusació particular contra l’agressor d’un centre de joves migrats sols a Badalona.

Les agressions de dilluns no podran amagar històries d’alt valor cívic com les que protagonitzen els joves emigrats sols d’ISOM al barri de Bufalà: participant en la neteja del Turó de l’Enric o el maig passat convidant al veïnat a 👇 aquest iftar.

També aquesta setmana ha estat notícia:

  • Entra en vigor el nou contracte de manteniment, reparació, reforma i millora de les àrees de joc infantil de #Badalona. +info
  • El pàrquing de Pompeu Fabra de #Badalona disposa d’una segona plaça de recàrrega elèctrica gràcies al conveni signat entre Engestur i SomMobilitat. +info
  • L’Estadi Municipal de Badalona s’obre a tots els clubs de futbol de la ciutat. +info
  • El CAP La Salut estrena una nova zona d’atenció a la ciutadania dissenyada per garantir una major confidencialitat, qualitat i comoditat als usuaris. +info

Sobre l’anomenada #crisipolíticaBDN, un dels temes que ha centrat l’actualitat a la ciutat aquests set dies, ERC ha fet el següent comunicat:

Tres bones notícies en clau de Govern de la Generalitat

En clau Badalona

En clau nacional

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *