Sumem més gent a la República

A continuació un apunt (que recupera un dels meus missatges setmanals via whats, corresponent a la setmana 51) amb una reflexió sobre el resultat de les eleccions des del punt de vista del partit que represento i de la nostra ciutat. Ha estat una campanya intensa i estranya, una autèntica feina d’equip en què hem tingut moltes noves mans!

SOM. Amb candidats empresonats i exiliats, enmig d’una brutal repressió judicial, amb la violència feixista descontrolada, amb abassegadora sobreexposició mediàtica… resulta que l’independentisme continua creixent, també amb una participació rècord. Felicitem-nos per la fortalesa i la tenacitat com a país. Seguim dempeus per la #república, però avui els ponts i els consensos són més importants que mai.

+ evolució del vot indepe: http://ow.ly/odG230hoVTC

SUMEM MÉS GENT A LA REPÚBLICA. La nostra capacitat de suma en entorns de frontera —a l’espera d’un anàlisi més detallat, hem fet feina amb els Comuns o el PSC— ha estat una contribució clau per mantenir ahir la majoria absoluta republicana. Això ha estat especialment evident a l’àrea metropolitana. Segur que l’Oriol Junqueras quan avui li han explicat ha sentit un punt de merescut orgull.

+ reflexions de Jose Rodríguez: http://ow.ly/6gN130hoXdA

SOM SEGONS A BADALONA. A #Badalona, per exemple, hem estat segona força amb més de 22.000 vots (el nostre rècord anterior) i ens situem per davant de PSC, JxC, En Comú Podem, PP (penúltim) o la CUP (última). Hem estat la primera formació d’esquerres a Badalona. Reprenem el fil de ser i representar l’esquerra nacional. Estem contents, però és evident que hi ha molta feina a fer.

PRESENTS ARREU DE LA CIUTAT. La implantació regular d’ERC a tot Badalona era un dels nostres punts dèbils fins ara: no hem baixat del 10% de vot en cap barri de la ciutat (excepte la Pau, amb un 9,4%). En 11 dels 34 barris passem del 20% de suports. Parlavem de feina?

+ anàlisi de l’Oriol Rodríguez: http://ow.ly/V1mr30hoVKs
+ dades per barris oficials: http://ow.ly/jEjU30hoVIh

COP A ALBIOL. La marca Albiol ha deixat de sumar, o almenys rep un cop duríssim: respecte 2015 perd prop del 18% de vots… gairebé tots els que guanya C’s. Aquest 21D a la ciutat ha servit per trencar alguns tòpics. A Sant Crist i estem a la ratlla de ser segona força, i a Sant Mori de Llefià a 16 vots del PP (per cert tercera força en el que molts anomenen un dels seus feus.) A Sant Antoni de Llefià fins i tot superem el PP i a Nova Lloreda el doblem. 😎  Són dades curioses, que indiquen coses interessants, però que no permeten fer grans teories (ni, atenció, traduccions directes a la política municipal).

INDEPENDENTISME CREIX. UNIONISME ES REESTRUCTURA. L’independentisme ha guanyat 4230 vots a #Badalona respecte el 27s. El ‘no’ només supera aquesta xifra per 280 nous vots, malgrat la participació espectacular a la ciutat i l’abassalladora presència de la campanya de C’s.

+ anàlisi de Jose Téllez al seu TW: http://ow.ly/RpQX30hoVMT

I ARA QUÈ? El repte és ara recuperar les institucions i alliberar presos; per fer-ho cal formar govern fort per a les necessitats de la gent. I tornar a articular majories, explorant una d’evident i que amb la suma de En Comú Podem arriba als 78 escons contra el 155. I seguir treballant, amb la República com a invitació per construir un país i una ciutat millor.

+ roda de premsa avui de Marta Rovira: http://ow.ly/Kmx230hoXDZ

Seguim! Més informació:

📝 Al meu blog: https://blocs.mesvilaweb.cat/oriol_llado/
📆 Agenda institucional: http://ow.ly/hwwc30gJocZ

📍 … no dubteu a contactar-me via whats o via mail: olladoe@badalona.cat
☝🏻 Si no voleu rebre aquestes comunicacions, només m’ho heu de fer saber responent aquest missatge.

#femRepública #LlibertatPresosPolítics

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *