Un dia i mig a San Francisco

Cliqueu a la foto per accedir als apunts d'un blog de 2005 que vaig fer amb la Laura Garcia sobre una estada a San Francisco.

>> Cliqueu a la foto per accedir als apunts d’un blog de 2005 que vaig fer amb la Laura Garcia sobre una estada a San Francisco.

North Beach i Pacific Heights:
Molt d’hora al matí. 8h a 12h.

 • Aneu a la intersecció de Powell amb Market, al Downtown, i que teniu a 10 minuts de l’hotel, i agafeu un tramvia (detalls pràctics sobre el tramvia), línia Powell/Hyde, direcció Fisherman’s Wharf, on no arribareu perquè baixareu a:
 • North Beach: Lombard Street, és un carrer molt curiós, pq la pendent, molt pronunciada, que resol fent una mena de curves. Ja veureu que molt turístic però això sí, des de dalt, les vistes són espectaculars. Allà a prop hi ha el San Francisco Art Institute (800, Chesnut Sreet), i és molt viu i interessant, perquè l’enganxareu en plena ebullició del curs. Hi ha cantina on podeu fer un cafè i esmorzar; i després disfrutar amb els murals de Diego Rivera. Relativament a prop també teniu la City Lights Bookstore (Broadway amb Columbus Street), una llibreria alternativa que va ser un dels punts irradiadors de la Beat Generation. És interessant fer-hi un cop d’ull, es manté genuïna malgrat la pressió turística.
 • En taxi cap a Webster Street, on podeu veure algunes de les famoses cases victorianes i passejar per l’Alta Plaza, amb impressionants vistes. Una altra opció és anar a Alamo Square, on també hi ha un altre conjunt de casetes molt fotografiat.

Golden Gate Park:
12.30 a 15h

 • Taxi cap Golden Gate Park. Que us portin a Fulton Street amb els carrers 4, 3, o 2 (nosaltres viviem per aquesta zona). Entreu al Park pel Conservaty of Flowers, i aneu cap al De Young, impressionant museu molt recomanable, en un edifici dels Herzog i De Meuron. Allà aneu al cafè i agafeu coses de picnic per dinar pels voltants (preparen bosses). Teniu relativament a prop el Japanese Tea Garden i The Stow (llac). Els dos indrets són perfectes per fer el picnic.

17 a 19h

 • Opció 1 (preferible per la llum): passejada al capvespre direcció el Golden Gate Bridge: Punt de sortida Saint Francis Yacht Club (que un taxi us hi porti, està al port del Marina District). D’allà, resseguint la costa pel Crissy Field Marsh (una mena d’aiguamolls) us anireu apropant al pont, amb fantàsitques vistes sobre la ciutat, Sausalito i el mateix Golden Gate. Són unes dues milles, uns 40 minuts fent via, i una hora anant tranquils. Al tram final fa pujada.
 • Opció 2 (Sausalito): Aneu cap al Ferry Building i compreu coses per fer un picnic (és un lloc ple de delicatessen) i d’allà agafeu el ferry cap a Sausalito. Si feu aquesta opció, l’ideal seria fer-ho una mica abans (16h). La idea és sopar a Sausalito de picnic o per allà i tornar havent sopat amb el Ferry.

20-21h

 • Passeig per The Castro (barri gay) i sopar per allà.
 • Passeig per Valencia Street (barri jove i intel·lectual) i sopar per allà (intersecció amb el carrer 17).

DIA 2:

 • Passejada Golden Gate Bridge (si no l’heu fet el dia abans).
 • Pels voltants de l’hotel:
 • San Francisco Museum of Modern Art, no teniu temps d’entrar-hi, però si hi sou, mireu l’ampliació del Museu, molt espectacular, i aneu cap al Martin Luther King Memorial, que està a tocar.
 • Anant per Market Street, arribareu a l’Ajuntament, Biblioteca, Museu d’Art Asiàtic, Òpera… i pols volts hi ha les seus corporatives de Twitter, Uber, etc.

Coses que si us perdeu no passa res, tot i que són més o menys interessants:

* Chinatown.
* Palace of Fine Arts.
* Coit Tower.
* Financial District.
* Haight / Ashbury

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *