Objectiu vacuna, fred de moltes pobreses i projectes 'nostres' encara

[RESUM DEL 29 DE DESEMBRE DE 2020 AL 8 DE GENER DE 2021] Que aquest mapa d’entitats de l’#economiasolidària del Barcelonès Nord elaborat per l’Ateneu Cooperatiu serveixi per il·lustrar el primer apunt de l’any al blog. Inclou tot el que tot el que necessites i més per poder començar l’any fent un consum responsable i de proximitat!

Aquest apunt serveix també com a recopil·lació de les darreres entrades al blog:

I també per apuntar algunes de les novetats en clau Badalona aquestes darreres setmanes ‘festives’.

El 2021 ha arribat amb dues notícies: el reforç de la campanya de vacunació (rècords sucessius de vacunacions diàries aquests darrers dies de la setmana, també a Badalona) i les baixes temperatures. Fred que ha mostrat una de les pobreseses que s’acumulen al nostre municipi. Ho explica bé aquest article al diari ARA: “Sant Roc es revolta pels talls de llum: ‘Els pisos són una nevera'”. Els veïns denuncien talls de llum indiscriminats des de fa cinc anys. El pèssim manteniment d’Endesa al municipi ha tingut una altra cara aquests darrers dies, amb interrupcions continuades del servei a la zona de Baix a Mar.

Dues ‘petites’ grans notícies, molt esperades a Coll i Pujol i el districte 3:

Publicada (finalment!) la licitació per a l’arranjament del solar del carrer Porvenir, un dels grans punts negres a Coll i Pujol, #Badalona! Dotat econòmicament (400.000 euros!) el 2017 i amb projecte de feia més de 2 anys. Felicitats i diculpes al veïnat.

Comença (per fi!) el tràmit per a fer diferents passos de vianants als barris de Bonavista, Bufalà, La Morera, Pomar i Montigalà, al Districte 3 de #Badalona. Millores necessàries i reclamades de fa anys q ajuden a l’accessibilitat i als camins escolars. La idea s’aprova en el pressupost participatiu de 2017 i tenia projecte des d’abans de l’estiu de 2018. Des de la seva aprovació en les primeres juntes de govern després de la moció de censura han passat dos anys! Són molts els projectes votats empantanegats encara. Aquell pressupost participatiu ha quedat com una illa d’una manera de fer política que caldria recuperar a Badalona. En aquell moment en vaig escriure això.

La política municipal, en clau Diputació, també ha estat notícia. El PSC i JxC van bloquejar dijous l’aprovació d’una moció presentada per ERC a favor de la integritat i el bon govern de la Diputació de Barcelona, i en contra la corrupció. I finalment, la notícia és la trista previsibilitat de tot plegat. Podeu ampliar en aquest enllaç i en aquesta notícia del Nació Digital.

L’Anna Balsera, candidata d’ERC pel Baix Besòs el 14F, escrivia aquest article a principis d’any. Repassa alguns dels reptes que tenim com a municipi. Molt interessant.

En clau Badalona

En clau nacional


https://twitter.com/vicepresicat/status/1347183766297571329

També ha estat actualitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *