Un pressupost que regala al PP un final de mandat plàcid?

[RESUM DE LA PRIMERA SETMANA DE MARÇ 2021] Un pas important per millorar l’accessibilitat i connectivitat de Montigalà. Ja obert el camí del parc G4 entre Ciència i Camí de Sant Jeroni que vam pactar amb el veïnat i que vam encarregar a l’ÀMB quan érem a govern. De les intervencions en l’espai públic que posen l’accent en la connectivitat… en parlava específicament en aquest apunt fa uns mesos.

Tanmateix, la notícia de la setmana ha estat que el Govern del PP i el Grup Municipal del PSC han negociat el pressupost d’inversions, un apropament al qual s’ha afegit també els En Comú Podem. En tot cas, com a ERC lamentem que el Partit Popular plantegi un pressupost d’inversions a curt termini sense els consensos amplis que necessita la ciutat. Podeu ampliar el nostre posicionament en aquest vídeo del portaveu d’ERC Àlex Montornès (també és molt recomanable, per cert, aquest apunt al seu blog). Tot plegat sembla confirmar un final de mandat tranquil i plàcid al govern d’Albiol… #enfi.

També aquests darrers set dies s’ha conegut que el projecte del Hub internacional del coneixement de les Tres Xemeneies comptarà amb el suport de la Diputació de Barcelona. Per cert, una aposta clara republicana.

I un recordatori pertinent: els 27 barris més vulnerables de la metròpoli (decil 10) es concentren en 10 municipis. La concentració és clara també en clau territori: 75% Eix Besòs i 25% Eix Llobregat. Badalona té un 28,6% d’àmbits amb vulnerabilitat extrema (57.501 persones)! De tot plegat se’n va parlar en una jornada de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona, sobre la qual pode ampliar informació aquí.

A Badalona pel #8M:

👉5-9.3 Programa a El Círcol
👉6.3 Especial Ràdio La Rotllana
👉7.3 Especial Filmets a Televisió de Badalona
👉8.3 17.30h Acte institucional, manifest i performance. Federació de Dones.
👉8.3 19h Concentració i Manifestació Badalona 8M. #8MBDN

També a destacar el Mural del Grup de Dones de Llefià, les jornades d’Igualtat de l’AV Bufalà, les recomanacions de les Biblioteques de Badalona i la jornada organitzada per CCOO. Tot plegat ho podeu veure ampliat aquí.

En clau Badalona (i cultura!)

En clau nacional

Altres

Al blog aquesta setmana també trobareu aquest enllaç amb una transcripció (i el vídeo sencer!) del discurs que el president d’Òmmnium Cultural Jordi Cuixart va fer el dilluns passat a la concentració setmanal en solidaritat amb els represaliats polítics.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *