Us presentem… la Foodtopia!

44424_423504297646_599332646_5024047_5098997_n

Enlloc com als EUA per polsar les coses que venen. No tant per què siguin els primers a inventar-se-les (malgrat que és així, sovint) sinó perquè són els millors explicant-les. En tot cas, es comença a estendre al país germà (no cal dir que és el gran, de germà) allò que ells defineixen seductorament com a foodtopia. Una manera d’entendre l’alimentació que arrela en els plantejaments ecologistes, però que els acaba sobrepassant. L’accent està en el que és petit i proper; el producte no és tant l’objecte com l’agent, l’economia es vincula no tant amb el consum, sinó amb la transformació. Salut, paisatge, bon ambient de treball, recuperació de la història, innovació, compromís amb la comunitat de persones… i amb l’entorn, està clar. La proximitat d’allò que mengem permet estar al cas de les històries que val la pena escoltar i permet una gestió més responsable i eficient de la trama econòmica, formada per les nostres accions, tan interdependents, tan imprevisibles. Asheville, a Carolina del Nord, encapçala aquest moviment a la costa est. A casa nostra, per sort, podem reprendre el fil de la foodtopia amb més facilitat que als EUA. Conservem en el record proper dels avis alguns bons hàbits i, de fa anys, són molts els catalans que impulsen projectes diversos de consum responsable. Un dels quals, molt proper, és el de Cal Fideuer, dins la iniciativa cooperativa de la Sargantana, a Badalona. En continuarem parlant. La revolució dels petits gestos, fa temps que ha deixat de ser un eslògan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *