“What is this thing called love”

Atenció, aquest apunt pot contenir spoiler, que detectaran les persones més capacitades per descodificar la lletra petita.

Vet aquí una d’aquelles pel·lícules que allarguen l’ombra. El sòlid ‘Two lovers’, de James Gray, o com fer una pel·lícula romàntica a les antípodes de les pel·lícules romàntiques. En 35mm o a doble espai l’amor boig, l’amour fou, ha esdevingut la quintaessència de l’autenticitat, objectiu inapelable, l’ingredient imprescindible en tota història d’amor que (ens diem) val la pena explicar. ‘Two lovers’ és un assaig contracorrent sobre aquesta fascinant i addictiva construcció, l’amor. “What is this thing called love”, ja s’ho preguntaven els clàssics.

El film protagonitzat per Joaquin Phenix descriu la història d’una persona esquizofrènica que es debat entre dues dones, l’ordre i l’aventura, el seny i la rauxa… l’amor que crema i l’amor que cura. A través del seu accidentat viatge recorrem amb mirada pròxima i atenta les cambres on l’eufòria i la tristesa es barregen fins a convertir-se en un monstre quotidià i, finalment, governable. Aquest no és un film sobre els amors impossibles, sinó sobre els amors possibles que, tanmateix, no aigualeix la fórmula del que és genuí (i això no era fàcil). I té un final perfecte, per cert: dels que t’acompanyen una bona estona: acaba bé? acaba malament? L’espectador continua la reflexió proposada per Gray al sortir de la sala en intentar respondre aquesta pregunta.

2 thoughts on ““What is this thing called love”

  1. Jo sóc de les pensa que no acaba bé.
    I que falla en molts altres punts. Perquè una cosa són els amors possibles i una altra conformar-te amb el que hi ha quan saps que el t’omple de veritat és una altra cosa.
    Potser és que encara sóc una romàntica…

  2. Jo sóc de les pensa que no acaba bé.
    I que falla en molts altres punts. Perquè una cosa són els amors possibles i una altra conformar-te amb el que hi ha quan saps que el t’omple de veritat és una altra cosa.
    Potser és que encara sóc una romàntica…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *