Habitatge de lloguer a 360 graus

oriolprogramahabitatgeDimarts vaig tenir el plaer de participar parlant del repte de l’habitatge en la taula de debat del nou programa en directe Badalona 360 graus.

Us apunto algunes dades i informacions que potser us són d’utilitat per a fer-vos un context.

– Els primers sis mesos de 2016 es van aturar a Badalona 199 desnonaments, gràcies a la feina de la societat civil (la PAH, principalment, i també la PAC). L’Ajuntament a través de Serveis Socials, liderats per Agnès Rotger, ha participat d’aquesta resposta, en la major part de casos facilitant tràmits i mediació i també amb la participació directa de treballadors i de la pròpia regidora. Per situar-vos, durant el 2015 se’n van aturar 142. A la setmana, es produeixen una mitjana de 10 desnonaments.
– El parc públic d’habitatge a Badalona el gestiona l’Agència d’Habitatge de Catalunya i té uns 360 pisos. Segons la pròpia agència, hi ha 1331 pisos buits de grans tenidors a la ciutat.

En què hem treballat:

– Hem establert un protocol intern i hem assegurar una línia de treball regular d’intercanvi d’informació amb la PAH per fer front al drama de tantes famílies que es veuen explusades de casa seva. Hem millorat la nostra capacitat de reacció.
– Ens hem dotat de la Mesa d’Emergència a Badalona, que ens permetrà donar una resposta més ràpida i eficient en l’adjudicació d’habitatges.
– A hores d’ara, estem treballant en l’ordenança reguladora del procediment de verificació d’habitatges buits a Badalona, que ens permetrà castigar els grans tenidors que tinguin pisos buits.
– Hem assegurat un pressupost que triplica l’actual a l’Oficina Local d’Habitatge, que podrà així ampliar els seus serveis.
– Hem tornat a convocar el Consell de l’Habitatge i hem presentat i aprovat un document de Polítiques Públiques que consensua l’estratègia del municipi en la qüestió de l’habitatge.
– Hem participat activament en les taules de treball amb altres administracions i col·lectius, també en els fòrums en què s’ha discutit la nova llei de l’Habitatge, en substitució de la 24/2015, irresponsablement suspesa pel TC.

Els objectius actuals són:

– Assegurar una finestreta única dels temes d’habitatge, amb l’objectiu de donar una millor resposta al ciutadà i els seus problemes.
– Dotar el municipi d’un parc propi d’habitatge social.

Aquí el podeu recuperar el programa si us interessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *