Acord ampli pel progrés de la ciutat

⬆️ Resum de 7 minuts de l’entrevista que em va fer Carles Tornero de Badalona Matí a Ràdio Ciutat el passat dijous 28 de febrer.

Aquesta setmana s’ha fet públic que l’assemblea d’ERC Badalona, el partit en el qual milito des de fa uns anys, ha aprovat (🗒 comunicat oficial) concórrer a les eleccions en una coalició electoral amb Guanyem Badalona en Comú. Aquest acord ampli és una aposta (encara oberta al sector dels Comuns!) per guanyar i assegurar que a Badalona continuen les polítiques de progrés, i que impedim a l’extremadreta tornar al govern de la ciutat (👉🏻 tall d’audio). No cal dir que còmode era presentar-se per separat… però això no va de comoditat sinó del que és millor per #Badalona. (👉🏻 tall d’audio). I estem convençuts que hem près la decisió correcta; una decisió que ara cal vetllar en els darrers serrells de l’acord (llista i programa), mantenint sempre la porta oberta a incorporar més sensibilitats d’esquerres al municipi.

El PSC, que aquests dies ha explicitat que es votarà ell mateix el ple d’investidura, li serà impossible explicar que no dona suport a la llista més votada d’esquerres arribat el cas. (👉🏻 tall d’audio). Quin és el preu que el PSC ha de pagar en contrapartida al suport del PP al seu candidat a la moció de censura del juny? Una pregunta encara a l’aire. És per això, també, que és important enfortir l’aposta Guanyem-ERC, sumant espai Comuns. (👉🏻 tall d’audio).

Amb els companys de l’espai al voltant PDCat, ERC cerca unitat d’acció i és evident que tenim moltes complicitats; però l’acord ampli plantejat es fa en base a projecte de ciutat i Convergència a #Badalona en 3 anys d’oposició ha evidenciat diferències significatives cada vegada que han passat pel ple votacions de calat. Ja sumarem, en tot cas, no pot ser d’altra manera; i amb ells compartim l’objectiu d’evitar que el PP torni a governar la ciutat. (👉🏻 tall d’audio).

I ara què? Continuem converses amb Comuns i Podemos, concretem línies programàtiques ja establertes i acabem el procés de llistes propi. En un mes ha d’estar tot a punt. (👉🏻 tall d’audio).

El tema també va sortir a la tertúlia de Badalona Matí en què vaig participar el divendres (<a href=”https://twitter.com/oriolllado/status/1101424948718026752″>👉🏻 podcast</a>)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *