[Setmana 9/2019] La gran màquina de la publicitat institucional

Si algú es pregunta com en quatre dies el PSC a #Badalona ha fet tantes rodes de premsa ha de saber que:

“…les limitacions de les campanyes institucionals i dels actes d’inauguració s’aplicaran a partir de l’inici del període electoral, en aquest cas a partir de…” DIMARTS, 5 de març, tal i com s’explica aquí.

Això explica com en poc menys de quatre dies (demà en el límit encara es fa la presentació de les Brigades d’Acció Immediata) s’hagin repescat projectes iniciats en l’anterior mandat, com ara les inversions en accessibilitat en diferents barris de la ciutat (2 ascensors i 2 escales mecàniques), amb una ‘presentació’ exprés feta dissabte al matí als edificis Verge de la Salut, el Hoyo, el lloc on es farà un dels ascensors; un projecte, aquest, sorgit del pressupost participatiu i q, com els altres, ja vam licitar nosaltres mentre vam ser a govern. Tot això, naturalment, va ser obviat en el discurs de l’alcalde. Per cert, les obres acabades d’aquests ascensors i escales mecàniques estaran enllestides al gener de 2020. Trobareu més informació en aquest apunt al blog.

Més propostes presentades, sense gaire cosa més que una imatge bonica (visca la màquina de projectes, com apuntava amb ironia Jose Téllez fa uns dies), sense projecte constructiu ni pressupost, com ara els de la Plaça Josep Terradellas (👉🏻 nota de premsa oficial) o el poliesportiu de Manresà (👉🏻 nota de premsa oficial). Del primer, paga la pena recordar que vam treure els cotxes per recuperar la plaça d’acord amb els veïns i amb l’impuls de l’Agnès Rotger i Francesc Duran i que per tant celebrem, sigui com sigui, que ara comenci a caminar el projecte d’urbanització de Josep Terradellas. Del segon… no en tenim, per ara, més que el fum de la comunicació apressada.

Un altre caramelet que s’ha presentat aquesta darrera setmana: el Museu del Bàsquet s’instal·larà a #Badalona als 2.000 m2 que va deixar la tuneladora del Metro entre el Centre Cultural l’Escorxador i el Centre Comercial Màgic (👉🏻 nota de premsa oficial); una proposta que recull el compromís establert amb el nostre govern i la Federació de Bàsquet.

Dimarts el projecte de les 3X va fer un pas important a Badalona en el ple municipal, però cal estar-hi a sobre perquè ens hi juguem molt i per assegurar que l’actuació ajuda la cohesió i reactivació al territori. En aquest enllaç podeu repescar el més destacat del nostre posicionament al ple, així com un resum d’aquells altres aspectes aprovats i tractats en la sessió.

Incertesa i indignació en el camp de l’educació
L’escola Pau Gargallo no tanca (📰 notícia a El Periódico). El centre ofereix uns ensenyaments artítstics de gran qualitat i molt ben connectats amb la #cultura a la comunitat on serveix. Tanmateix, i d’acord amb les (molt preocupants!) notícies que corren, El centre té limitacions d’espai i d’adeüació que cal resoldre i que han implicat que es valorés la reducció puntual d’una part de l’oferta que cursa actualment (decisió no ferma). Des de fa dos dies, em consta que es busquen solucions alternatives. Lamento la incertesa generada (no és per menys, les coses segurament s’haguéssin hagut de fer amb més cura) però des de fa uns dies estem seguint el tema d’a prop. A Badalona, l’escola d’arts i oficis Pau Gargallo és irrenunciable.

El conseller d’Educació va visitar l’Institut La Llauna, per inaugurar les obres d’ampliació; abans d’entrar, en una conversa informal amb FAMPAS, es va desfermar la notícia que corria en perill la necessària construcció de nous centres a la ciutat. Poques hores després, el conseller refermava la voluntat de “tirar endavant els projectes compromesos” (👉🏻 nota de premsa oficial). El Ventós Mir i Escola Port necessiten nou centre perquè la seva situació és —de fa anys— INSOSTENIBLE. Cal buscar, com hem buscat fins ara, la solució tècnica x desbloquejar inversions. En vaig parlar amb conseller i l’alcalde el mateix dia; els dos es van comprometre a reunir-se en breu amb la comunitat educativa. En tot cas, ens devem com a mínim compartir en una taula tota la informació per poder establir d’una vegada el programa i full de ruta que la comunitat educativa afectada es mereix. M’afegeixo al prec de l’exalcaldessa Dolors Sabater de convocatòria del CEM.

Aquests set dies, la Generalitat ha declarat un episodi per alta contaminació per partícules a la conurbació de Barcelona, que encara persisteix. Important situar-ho en aquest context (👇🏻 veure tuit) i reclamar valentia en les polítiques de mobilitat perquè ens hi juguem la salut! https://j.mp/2H7Wdhb

Tuits destacats

Aquesta setmana, tanmateix, la notícia destacada (acord ERC-Guanyem per a les eleccions municipals) l’he tractada en aquest apunt específic al blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *