Ajuts que han d'arribar ja a la ciutadania

[RESUM DE LA TERCERA SETMANA DE JUNY] Setmana de platja reconquerida (amb exemple de civilitat, per cert), i de Francesc Layret per als vianants (una bona proposta, que cal ampliar) i també set dies en què en el blog també he ‘parlat’ de la persistent repressió política a partir de la fiança de vergonya sobre Lluís Salvadó i Josep Maria Jové i he començat a les meves xarxes una sèrie sobre #laCiutatQueEnsEspera amb la Maria Sisternas de priemera convidada, i que podeu repescar aquí. A continuació, la resta d’actualitat:

Comencem parlant d’habitatge? És urgent enllestir la tramitació dels ajuts econòmics d’especial urgència adreçats a persones que tenen un contracte de lloguer i s’han vist afectats per l’estat d’emergència de la Covid19… tota vegada que també cal 1) reforçar Oficina Local d’Habitatge i 2) convocar amb urgència el Consell Municipal d’Habitatge.

Contra el que alguns (en especial PSC) estan explicant a les xarxes (obviant q qui dota –o infradota– és l’estat), s’ha fet curt en la línia d’ajuts. Aquest gràfic de Jose Rodríguez ho explica bé. L’aportació del ‘gobierno’ a CAT està per sota % població i no compta nivell vida. La veritat és que el govern de Pedro Sànchez té molts pendents en #habitatge: per exemple, activar microcrèdits per fer front a lloguer i actualitzar i dotar com es mereix el Plan Nacional de Vivienda. Catalunya hauria de doblar l’aportació estatal, de 200 a 400M. Menys lliçons.

La Generalitat estudia ara destinar fons de contingència per complementar la partida dels ajuts #Covid19 per al pagament del lloguer. Els ajuts al lloguer davant l’emergència han de continuar i reforçar-se.

Com deia la Sara Bailac fa uns dies, “tenim en crisi el model de lloguer, amb un model especulatiu en expansió i sense valor social”. Calen mesures estructurals, més enllà dels ajuts, necessaris, però que en el fons no van a l’arrel del problema.

I finalment, des d’ERC-Avancem MES fa dos anys que reclamem l’impuls i reforç de les línies d’ajut al lloguer en clau municipal a Badalona; i així hi hem anat forçant mitjançant la negociació política l’increment de la dotació de les convocatòries.

El context necessari:

Més notícies d’interés en clau local:

ERC-Avancem lamenta la falta de voluntat del govern del PP per treballar amb l’oposició en benefici de la ciutadania i recorda que fa dos mesos va presentar un paquet de mesures socials i econòmiques que no han estat valorades.

👉 Fa dos mesos justos q com a ERC-Avancem presentavem un paquet de mesures de reactivació.
👉 Fa 40 dies q en una reunió amb tots els partits es pactaven els punts bàsics del pla.

Badalona no s’ho mereix. El PP està més preocupat per generar titulars q per assegurar respostes.

L’Incasol ha iniciat la construcció de 40 habitatges al barri de Sant Roc. És el darrer bloc d’un procés que des de 1997 ha permès substituir 33 edificis afectats per al·luminosi a Sant Roc. Una inversió assumida pel Govern i que ha superat els 76M€. Al barri queda molta (moltíssima) feina a fer, però remarcar aquestes dades em sembla just.

Per cert,

Tuits d’interés #Badalona

Tuits d’interés #país


https://twitter.com/ercdiba/status/1270300886187859968

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *