Avís per navegants, valoració #10n a Badalona i al país

Sí, l’independentisme segueix creixent (gràcies a llistes corals) i bat rècord (42%) en unes generals. ERC es consolida a l’àrea metropolitana, encara q amb reajust intern intrabloc (q caldrà valorar). El mapa es manté groc: missatge potent, malgrat tot.

Tanmateix, ni bloqueig ni ‘momentum’. La tossuda realitat també en clau de país, posicions cristalitzades a prova de tsunamis… i amb un congrés espanyol dopat d’extremadreta. Caldrà recalibrar GPS i reforçar i/o reinventar estratègies.

I a Badalona, termòmetre metropolità, ERC es defensa i es queda a dècimes de la 2a força; cap partit idependentista té la seva capacitat de penetració en els espais frontissa. Vox i PP repunten, però el bloc sobiranista/amnistia (ERC, Comuns, JxC, CUP) es reforça clarament.

A la nostra ciutat, malgrat caiguda participació (-6%):

L’independentisme (ERC+JxC+CUP) creix en percentatge (+3%) i en vot absolut (+1045) i les forces x aministia (sumant Comuns) (+2% -1500 vots).

Bon treball ERC en entorns no indepes. Bona feina x falcar vot CUP (sobretot) i JxC.

ERC s’imposa al D1 (tenyeix de groc tots els barris), en bona part del D3 (guanya Morera i Canyet) i obté resultats interessants al D5 (per dècimes no s’imposa al Gorg). Consolida % a l’alça en barris fins fa poc indiferents. Dades x barris, aquí, també en aquest breu fil d’Àlex Montornès

Ah, i avís per navegants: Albiol ja demana acord PP-PSC a l’estat. Fa un any i mig, ja va assajar l’acord amb el PSC de #Badalona.

Algunes anàlisi que m’han interessat:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *