Per unes ordenances fiscals més ambicioses i amb l'accent en l'habitatge

Cliqueu imatge per accedir al post de les eleccions.

Cliqueu imatge per accedir al post de les eleccions.

[RESUM DE LA SEGONA SETMANA DE NOVEMBRE 2019] El govern del PSC-Comuns va tard amb les ordenances i ens queden ja uns pocs dies per fer l’aprovació inicial i arribar a temps que estiguin en vigor a u de gener de 2020. A ERC-Avancem hem denunciat aquesta setmana aquesta demora i la falta d’ambició en la proposta que hem pogut valorar fins ara, que tot just introdueix tres modificacions tècniques d’ofici. Hem reclamat que ens presentin una nova proposta millorada i amb més accent social; i hem aprofitat també per fer algunes propostes.

Per exemple la d’implementar un recàrrec de fins el 50% sobre la quota de l’IBI als habitatges buits. La Llei d’Hisendes Locals ho recull des de l’any 2002, però no s’havia pogut aplicar per diferents motius jurídics, entre els quals la suspensió de la llei catalana 14/2015 suspesa pel TC. Un decret recent del govern de l’estat obre la porta a implementar el recàrrec amb seguretat jurídica. Per cert, que en el mandat en què vam ser al govern vam promoure una ordenança sobre la inspecció dels pisos buits, també suspesa.

També demanem que el govern adopti una bonificació de fins al 95% per als habitatges llogats amb renda limitada sempre que aquest estigui per sota de l’índex de referència de la Generalitat de Catalunya.

Més informació, aquí; i també en aquest fil d’Àlex Montornès.

Can Trias a Dalt de la Vila.

Can Trias a Dalt de la Vila.

També aquesta setmana en la junta de govern s’han aprovat (tard, tardíssim) un paquet important de subvencions a les entitats de #Badalona. Encara en queden a la cua, però. I igualment, en el mateix espai s’ha aprovat el projecte per consolidar la masia de Can Trias, a Dalt de la Vila, un idea per la que vam apostar.

A més, aquesta setmana també ha tingut lloc l’entrevista mensual a Badalona Televisió. Podeu repescar el més destacat aquí. En la tertúlia setmanal ha estat el torn d’Àlex Montornès (aquí el més destacat de la seva intervenció).

En campanya

Actes destacats

Més informació d’interés

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *