Fa uns dies presentavem ‘Badalona 2020’, un paquet d’inversions que inclou 3 nous equipaments socio-culturals (Gorg, Bufalà i Montigalà) i també el projecte executiu d’una nova escola bressol. El pla vol anar més enllà del mandat i situa també línies estratègiques vinculades a l’habitatge.
Les inversions previstes, i que s’aprovaran en el darrer ple de juliol, provenen del superàvit… Com diu en Jose Téllez “Mentres Albiol presumia de superàvit i ho destinava a avançar deute bancari, el nou govern local ho destinarem a polítiques socials, com serà la construcció del primer parc públic de lloguer social de la ciutat.”
El govern municipal disposarà d’1 milió d’euros per a poder encarregar els projectes executius d’aquest nous equipaments que seran de caire socio-cultural i que se situaran a diferents barris de la ciutat, concretament un nou centre cívic al nou barri del canal del Gorg de Badalona, una petició sorgida del procés participatiu iniciat fa un any a la zona; un nou equipament al carrer Apenins de Montigalà; i un tercer equipament, ara mateix en discussió, a la Masia de Ca L’Andal de Bufalà.
També es contempla un projecte bàsic per a dissenyar una futura Ciutat de la Música que englobi l’Escola de Música Moderna i el Conservatori Professional de Música de Badalona.
Entre els nous equipaments destaca també la construcció d’una nova escola bressol a la ciutat, fruit d’un acord amb el grup municipal socialista. Aquesta nova escola bressol servirà per donar sortida a l’alta demanda produïda per la nova tarifació social implementada en aquest mandat.
Conservació del patrimoni i expropiacions
En la proposta final s’inclouen també partides per a diverses adequacions d’edificis públics que han patit la manca de manteniment dels darrers anys. Per això es destinarà 1 milió d’euros més per a manteniment d’edificis del patrimoni públic i altres dependències municipals, i 800.000 euros per la millora d’instal·lacions esportives, dues apostes d’inversions també pactades amb el PSC.
Una part important pressupostària també se l’emporten diferents expropiacions de llei a les quals l’Ajuntament ha recorregut els darrers anys però que ara cal fer efectiu per no generar interessos de demora en els pagaments. La suma per aquest concepte és d’uns 6,5 milions d’euros.
La principal injecció econòmica és la que ja es va anunciar al maig, de vuit milions d’euros, que permetrà disposar d’un parc públic d’habitatges per a la ciutat. Una part dels nous pisos es destinarà a emergències socials i una altra a pisos de protecció oficial de lloguer per a joves, gent gran o altres col·lectius amb dificultats per accedir a l’habitatge. El mes de setembre, es convocarà el consell de l’habitatge per concretar el full de ruta per fer-ho possible, i que combinarà molt probablement compra i lloguer.
Per tal de dur a terme aquesta incorporació el Ple aprovarà l’amortització anticipada de deute per valor de 17,5 milions d’euros. Són els crèdits que tenen uns tipus d’interès molt per sobre dels actuals de mercat. Amb aquesta amortització es demanaran nous crèdits a un tipus d’interès més favorable fet que permetrà reduir costos financers.
Pingback: Els tràmits urbanístics del ple de juliol, explicats de forma planera | Connexió #Badalona