Cinc reptes ambientals a Badalona

 
Cinc dels principals reptes en clau ambiental de la ciutat de Badalona, tot coincidint amb la celebració avui divendres del Dia Mundial del Medi Ambient.

  1. Ciutat habitable (aire net, renaturalització, eficiència): impuls i ampliació de les zones de baixes emissions, pla d’electrolineres local, nous criteris d’urbanització per promoure pas vianants, zona 30 km/h, desplegament zones verdes d’aparcament a la ciutat, convertir C31 en via interurbana; pla de rehabilitació d’edificis, pla d’autosuficiència energètica; revisió de la urbanització de rieres, millora capacitat de drenatge parcs públics, aposta per la biodiversitat al verd urbà…
  2. Transport públic competitiu arreu i més bici: reivindicació de l’extensió de la L1 i Tram al municipi, revisió i millora de la xarxa d’autobusos amb l’objectiu d’augmentar velocitat comercial, extensió de la xarxa de carril bici, senyalètica per afavorir els desplaçaments a peu.
  3. Protegir les valls (Betlem, Canyet, Pomar): blindatge i actualització urbanística de la serralada de Marina i de les zones situades damunt la B20.
  4. Resposta crisi climàtica (platja, sanejament): actualització i impuls pla director clavegueram, construcció d’espigons a la platja de la Mora, millora capacitat de resposta del sanejament per afavorir separació aigües negres i pluvials, revisió polítiques urbanístiques primera línia de mar.
  5. Nou model productiu i de consum: impuls economia social, petit comerç i afavorir noves modalitats logístiques més responsables.

🚏 Enllaços sb nou #urbanisme: http://ow.ly/PaCl30oT5Jl
🌳 Llista #crisiclimàtica: http://ow.ly/E3Kz30oT5Cj
🌎 Llista Sostenibilitat: http://ow.ly/xQ1W30oT5CV

Transcripció del vídeo:

Divendres passat va ser el Dia Mundial del Medi Ambient. En el diari de confinament d’avui us proposo fer un breu repàs a partir del que per mi són els 5 principals reptes en clau ambiental de la ciutat de Badalona.

El primer repte en el fons és un paraigua, sota el lema ciutat habitable hi trobem conceptes molt importants i que cada cop han de ser més presents en el nostre dia a dia. La reflexió i l’acció sobre la qualitat de l’aire —en aquest sentit desenvolupar les zones de baixes emissions, dissenyar una ciutat amb menys fums … tot això és aquesta ciutat de l’aire net que volem. També una ciutat més eficient, que ha de posar al dia el seu parc immobiliari que ha d’aprofitar les noves tecnologies al voltant de l’eficiència energètica.

Fixeu-vos: ciutat amb aire net, ciutat eficient, ciutat renaturalitzada. Per tant amb molta més presència del verd urbà incorporat en el nostre dia a dia, com un servei més dels molts que ofereix la ciutat.

Segon repte, al voltant de la Serralada de Marina i que hem de reivindicar, que hem de protegir (encara) i que segurament també hem de reinventar recuperant alguns usos vinculats per exemple a l’agricultura. I amb la serralada de Marina la seva entrada en la trama urbana a través de les valls: la vall de Betlem, la vall de Pomar, la vall de Canyet…

El tercer repte: la resposta a la crisi climàtica, una resposta que no podrem passar per alt perquè si no la donem serem engolits per ella mateixa. Som una ciutat de costa, amb cinc quilòmetres de platja fantàstics, amenaçats per un horitzó en el qual ens hem d’adaptar i respondre. Tenim molts problemes vinculats amb la xarxa de sanejament.

Quart repte, transport públic. Un transport públic que arriba a una part de la ciutat de forma molt competitiva, però que ha d’ampliar el seu abast. Hi ha molta feina a fer. L’extensió de la L1 i el Tram; però també és un repensment de la xarxa d’autobús i sobretot sobretot és una aposta per la Badalona ciclable i el carril bici.

Cinquè repte. El canvi del model productiu i l’aposta per un consum responsable, per una economia al servei de les persones.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *