Cinc coses a destacar del Filmets 2019

(c) FILMETS

(c) FILMETS

El Festival Filmets, un dels grans esdeveniments del cinema al nostre país, ha començat aquest cap de setmana a #Badalona i fins al 27 d’octubre i amb UK de país convidat, portarà a la gran pantalla 251 curtmetratges de diversos països.

A continuació cinc aspectes que crec que paga la pena subratllar:

1️⃣ 41 hores de cinema de primeríssim nivell; en què brillaran els guanyadors i finalistes dels prestigiosos
Bafta, amb la col·laboració del British Council; així com un homenatge a Truffaut, un curt amb converses inèdites de JF Kennedy o la premiere internacional d’#StrongerTogether de Ricky Rubio.

2️⃣ Badalona consolida un festival de referència al país, consolidant subseu a Barcelona i estrenant-ne una a Sant Boi de Llobregat. L’impacte del festival es reforça també amb acord amb la Corporació Catalana de Mitjans de Comunicació, el Clúster Audiovisual de Catalunya, l’associació Cinema Lliure, l’ICEC i elCatalunya Film Festival.

3️⃣ L’impacte de Filmets és evident a la ciutat amb un pròleg de gran èxit a les biblioteques de Badalona, aposta pels públics joves que suma també amb sessions familiars… o amb el concurs del cartell amb la Pau Gargallo o la col·laboració amb Port de Badalona per una sessió dedicada a la Mediterrània.

4️⃣ L’entitat Forquilla BDN i Badalona Comunicació, organitzadora de l’esdeveniment, han signat aquest any un conveni de col·laboració que converteix els establiments de restauració d’aquesta entitat en Restaurants Oficials del festival, exemple de sinèrgia #cultura i reactivació econòmica a Badalona.

5️⃣ L’aposta compromesa del festival en 4 exemples: la sessió Manifest, el curt de la Fundació Acollida i Esperança, la sessió de temàtica LGTBI amb BFI Flare o l’estrena a la ciutat de Lesbos, una illa que espera el cap de setmana vinent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *