Debloqueig d'infraestructures, participació, més serveis socials i accent metropolità: un balanç de govern

Avui el Diari de Badalona ha publicat un especial de balanç amb els 3 anys de govern, en què destaca la centralitat metropolitana aconseguida, l’obertura de la participació i els desbloqueig d’obres com els laterals, el CAP del Gorg o la L1; també assenyala més en negatiu, la lentitud municipal. A continuació el balanç que ens van demanar com a grup municipal, i que es recull en el reportatge, al costat de les valoracions de les altres forces amb representació al ple.

Infraestructures

Positiu: Hem desbloquejat les obres dels laterals dela C-31; una reivindicació històrica de la ciutat que, per fi, s’ha tornat a posar en marxa. Un cop enllestit el lateral, les millores pel que fa a la circulació del trànsit seran evidents, ajudant a la necessària descongestió de la ciutat.

Negatiu: A nivell tècnic, les obres no avancen amb la velocitat que a tots i totes ens agradaria. Les operacions són complexes i afecten a parts sensibles de la ciutat, però entenem que cal fer les coses bé i de forma segura.

Vía pública

Positiu: Hem dignificat carrers i places impulsant la reurbanització d’espais degradats o amb altes necessitats, com Abat Escarré (207.000 €), Sant Brú (640.000 €) Passatge Vinyas (40.500€), Isaac Albèniz (117.000 €),Plaça Roja (1.235.000 €), Mossèn Anton (665.994 €) o carrer de la Costa (211.000 €), entre altres.

Negatiu: Som conscients que a Badalona resten molts espais de la via pública que requereixen inversions, fruit de l’abandonament de molts anys per part dels governs anteriors. Per això, aquest govern ha incrementat notablement el pressupost de manteniment de l’espai públic

Serveis Socials / Igualtat

Positiu: Hem impulsat la creació de la Taula Sense Llar i la de la Infància i l’Adolescència de Badalona. Hem participat a la creació de la Taula Social del Consorci Besòs. Pel que fa a igualtat, hem aprovat primer Pla d’Igualtat intern de l’Ajuntament de Badalona 2017-2021 i el Protocol per abordar les violències masclistes.

Negatiu: Cal impulsar el nou model Servei d’Intervenció Socioeducativa no Residencial per a Infants i Adolescents, incorporar un reforç professional a Serveis Socials i enfortir més els serveis d’atenció a les dones.

Habitatge

Positiu: Hem impulsat diverses mesures per combatre l’emergència habitacional, aprovant al Ple destinar 8 milions d’euros a la creació, per primer cop, d’un parc d’habitatge públic; convocant ajudes al lloguer (350.000€) o reforçant l’Oficina Local de l’Habitatge (320.000€), entre altres mesures.

Negatiu: Badalona ha patit una manca de polítiques d’habitatge molt important en les legislatures anteriors. Això ha fet que, en molts casos, haguéssim de partir de zero; fet que endarrereix els resultats de la feina feta.

Esports

Positiu: Hem acabat el camp de futbol municipal i hem impulsat un pla de xoc per arranjar quinze equipaments esportius de tota la ciutat, com el parquet dels pavellons de la Plana i Casagemes o l’enllumenat dels camps de Bufalà, Montigalà o Llefià, entre altres.

Negatiu: Resten diversos equipaments de ciutat amb unes instal·lacions molt envellides que s’han deixat decaure al llarg dels anys i que cal continuar renovant i millorant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *