Dylan 80 anys

CeDum8PUUAAkF1-

My back pages. Serveixin aquestes llibretes de Dylan per homenatjar un dels grans artistes vius i que avui, tan esquiu com sempre, ha fet 80 anys. “Hi ha una frase molt bonica en una de les cançons de l’últim disc de Bob Dylan. ‘I’ve got the blood of the land in my voice’, tinc la sang de la terra en la meva veu. Correspon a ‘I feel a change coming on’ i es pot trobar a Together Through Life. És una frase bonica perquè evoca la idea del cantant que és en la mesura que és d’un lloc; el compromís invisible amb l’arrel, la terra i la sang. Però aquesta frase també explica bé qui és, o qui vol ser, Dylan, el rei dels trobadors. En l’enrogallada veu de l’artista trobem les ombres de tants i tants personatges: res més, insisteix ell sense que ningú l’escolti gaire, però també res menys. Per entendre Dylan cal descobrir els seus personatges; és per això que per conèixer Dylan cal fer desaparèixer Dylan.” Això ho escrivia l’any 2010 en aquest apunt al blog.

Per cert, el primer disc q em vaig comprar amb els meus diners va ser l’Infidels (1983), de #BobDylan. A Can Deulofeu, desapareguts petits grans magatzems del carrer de Mar. El seu disc més ‘ben’ produït (en el seu cas, no exactament un elogi). Gran disc menor, i que sempre ha estat una debilitat personal.

El meu top5 de Dylan (sempre tan difícil de fixar) l’inclou gairebé sempre…

  • Blood on the tracks
  • Blonde on Blonde
  • Oh Mercy
  • Desire
  • Infidels

“Però tu has sigut més llest que una fura | Amagant-te o mostrant-te.” Aquest tema de Sanjosex explica bé Dylan, i també en bona part aquests altres d’Amy Rigby o Loudon Wainwhright. Els podeu repescar, més altres de Wilco, Belle and Sebastian… en aquesta playlist d’Spotify.

Per cert:
https://twitter.com/enricrodon/status/1396736827248218113

En aquest link podeu repassar algunes piulades meves sobre Dylan al llarg d’aquests darrers anys.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *