El dolç sadisme de l’espera

Et protegeixes rera un silenci amable i prudent. Series el perfecte jugador de pòquer, si no fos perquè has canviat les cartes per les llepolies. S’ha de ser molt fort per saber convertir la salivera punxant en el pessigolleig de l’anticipació. Surts de la pastisseria un dissabte al vespre amb la festa del sucre palpitant damunt una safata de paper. Has començat a entendre el dolç sadisme de l’espera, indicador inequívoc: et fas gran. I així deixaràs reposar les delicadeses guanyadores al marbre de la cuina, per degustar-les l’endemà, amb la dedicació de les hores tranquil·les: el diari desplegat damunt la taula, el pijama i les lleganyes.

Ja es veu: a la Pastisseria Hofmann, del carrer Flassaders, fan màgia de la bona amb un croisant de gerds, una roda, una napolitana de xocolata i aquell petit pastisset que quasi no surt a la foto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *