#elmeu1o Repàs de fotografies i un llegat que perdura

#Elmeu1o va començar així. Uns quants regidors i l’alcaldessa seguiem els esdeveniments, tot comprovant, gràcies a tants compromisos sumats, que #Badalona podria obrir 34/34 dels seus col·legis electorals. Eren les 6 del matí.

Estavem a punt i coordinats per desplaçar-nos ràpidament allà on calgués. A les 9h, jo era amb en Francesc Ribot al Sant Jordi de Pomar, on unes poques hores s’havia produït algunes provocacions. Emoció màxima a l’obrir la porta. Cap foto hi pot fer justícia.

A les 10h, al Salvador Espriu, a Morera, on haviem sopat i ajudat en moltes activitats el dia abans, ja hi havia una immensa cua. S’havien produït les primeres

càrregues. Ja es veia aleshroes q les porres no podrien doblegar l’aposta reforçada per la democràcia.

… i el vot, finalment. Avui em miro la foto i sento l’agraïment per tots aquells q van arriscar tant per assegurar la logística aquell dia i també moltes setmanes abans; gent que no conec i tb companys avui empresonats, exiliats, encausats o investigats.

A la tarda, hi va haver l'”altre” #1o, el q es va produir quan molta gent es va anar acostant als col·legis per sumar-se a la defensa de les urnes: gent no indepe, gent que potser no pensava votar. Això ho vaig viure amb emoció al Joan Coret, com un pròleg del #3o.

Aquesta foto és des de l’escenari, a la Plana, davant centenars de persones que s’hi havien aplegat després d’enllestir la feina, jugant-s’ho tot, aguantant fins al final. La repressió continua exigint-nos prudència i discreció. Encara. Gràcies a tants.

I finalment, els resultats: 54.739 vots | 45379 (SÍ) | 7723 (NO). Respecte #9n: +participació malgrat cens més petit i repressió policial, amb increment de 10.000 vots indepes.

… tot el que ens queda per cosir, enfortir, compartir i avançar. Seguim i seguirem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *