Els viatges quotidians

[POSTALS ESTIU 09] Sóc partidari de viatjar com visc. M’agrada fer turisme sense que es noti gaire, conèixer noves ciutats oblidant-me que carretejo una maleta o una motxilla, ser un turista accidental, com en aquella gran pel·lícula de Lawrence Kasdan. Tinc] algunes manies: valoro molt perdre hores en llibreries, agafar l’autobús públic, treure el nas per botigues bones, badar en mercats populars, anar al cine als llocs que visito, llegir els diaris del país i entrar en oficines de correus. També procuro reservar unes hores per visitar els museus (i quan no tinc temps, em conformo amb les seves botigues!) i no em fa res ‘saltar-me’ les indicacions del GPS per prendre les carreteres secundaries. Són coses que també faig al meu país. Per què el bon viatger sempre és en ruta: de casa a la feina; mentre passeja el diumenge fent temps per anar a dinar a casa els pares; o quan surt d’hora d’una reunió i decideix agafar el metro dues parades enllà. Em costa entendre la gent que trenca absolutament la rutina per vacances: tan per no fer res (l’hedonista que estalvia per 15 dies lobotomitzats, amb una pulsereta al canell) com per fer salvar el món en 30 dies (el conscienciat que associa les vacances en els països més pobre amb una penitència expiatòria). Les meves pretensions són aconseguir una mica d’hedonisme al llarg de l’any i acomplir la meva petita part en la lluita per salvar el món una mica cada dia. 

2 thoughts on “Els viatges quotidians

  1. Les meves pretensions també són aconseguir una mica d’hedonisme al llarg de l’any i acomplir la meva petita part en la lluita per salvar el món una mica cada dia. Si, sí, així de clar i de senzill. Què bé.

    Molt xulo e, blog, Oriol.

  2. Jo no ho hauria expressat millor! Coincideixo amb la majoria de les teves “manies” durant els viatges. Una cosa que no acostumo a fer, però, és tafanejar en les botigues “bones” (si, per “bones” et refereixes a botigues luxoses, de marca), m’agrada més veure les botigues o grans magatzems on compra la gent normal del país, tot i que a Londres més d’una vegada m’he perdut en la secció d’alimentació o la de joguines de Harrods. I també m’agrada explorar la meva ciutat com si hi estigués de visita, sempre s’hi poden descobrir coses noves.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *