La lletra petita i clara de Salvador Espriu

espriuÉs bonica, la lletra diminuta i clara de Salvador Espriu. La petitesa majúscula; oxímoron inevitable, suposo. Els caràcters deslligats, la vacil·lant forma de ballar de les lletres damunt del full, desordenades amb esvelta subtilitat. Com les A, les B i les C de sèmola caigudes de la sopa al full en blanc; ben disposades amb la la màgia seriosa del nostre prestigitador del vestit fosc, un dia que passava per la cuina freda del seu pis, amb vistes als jardinets de Gràcia. “Allunyat amic meu, si podies venir…” deia, endolat per sempre més, l’Espriu, a l’amic ja finat, Bartomeu Rosselló Pòrcel. “Si podies venir amb la barca del temps” i acabar, potser, allò que no vam arribar a començar. És bonica, i és tan trista, la lletra diminuta i clara de Salvador Espriu.

[25senseespriu
Avui fa 25 anys que va morir Salvador Espriu.

3 thoughts on “La lletra petita i clara de Salvador Espriu

  1. Hem coincidit en part en l’homenatge a Espriu. També m’he referit a la seva cal·ligrafia –versaleta manuscrita, en dic jo–, a partir del llibre “Una ben petita antologia poètica. Salvador Espriu”, que va publicar la Universitat de Barcelona quan li van concedir el grau de Doctor Honoris Causa.

  2. Suposo que veure algú que escriu amb majúscules pot donar-nos mostra de la parsimònia o reflexió dels escrits.

    Tot el contrari que les lletres adelerades que el trepidant ritme d’avui en dia ens obliga a fer. O és la manca de costum ara que anem amb el teclat amunt i avall?

    Gràcies per afegir-te a l’homenatge!

  3. “Com les A, les B i les C de sèmola caigudes de la sopa al full en blanc”. Quina imatge més bonica. Cada dia m’agrada més el teu bloc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *