L'Ajuntament de Badalona entre els més transparents? Sí? Segur?

L’Ajuntament de #Badalona obté el màxim guardó en transparència municipal entre els 110 municipis més grans de l’estat espanyol. Aquesta és la notícia que es pot llegir al web del nostre ajuntament. Sí? Seriosament?

Sense tirar de la comparativa fàcil (l’alcalde Bustos de Sabadell va rebre aquest mateix reconeixement pocs mesos abans d’obrir-se la causa contra ell i la seva gestió) o de la crítica frívola (bona part de la web de l’entitat promotora del segell està feta en comic sans) algunes reflexions ràpides:

  • Està bé que l’@AjBadalona sigui reconegut per l’esforç de transparència. Hi ha hagut millores, però també estridents omissions.
  • La transparència és + q satisfer un fred indicador: té a veure amb escoltar i afavorir la participació, gestionar crítica, cercar consens.
  • És un concepte sobretot polític; em sembla evident q només des del cinisme es pot defensar q #Badalona ha fet els deures en transparència.
  • La transparència té sentit si és per a un govern obert, sense por a la participació i que assumeix i facilita el control ciutadà.
  • Ben lluny del q passa a #Badalona (l’hemeroteca és ben eloqüent). Malgrat millores, necessitem millorar MOLT més.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *