Lliçons d’un obrer milionari

Nick's pizza

Es pot traslladar la cultura de la xarxa i intercanvi d’internet a un model de negoci –diguem-ne– convencional? Nick Sarillo, propietari de Nick’s Pizza & Pub s’ha entestat a demostrar que sí, que és possible. La cultura empresarial del seu negoci es basa en la corresponsabilització dels treballadors en tasques que, tradicionalment, havien estat pròpies dels caps. L’invent funciona, perquè arrela en la cultura de l’essay and error, en la formació rigurosa i flexible dels treballadors, en una aproximació sorprenent de la comunicació interna i en un respecte escrupulós per la meritocràcia. Hi deuen haver ombres, naturalment. Però paga la pena prendre nota de com les empreses estan canviant per dins, sense fer gaire soroll. I de com la innovació té a veure també amb les coses més quotidianes. Les que donem per descomptat amb més facilitat.

+ informació en aquest llarg, però sucós, article de Bo Burlingham per a Inc. El títol, Lliçons d’un milionari de coll blau, fa referència al ‘blue collar’, que es com es coneixen els ‘obrers’ als EUA.

2 thoughts on “Lliçons d’un obrer milionari

  1. Jo ho traduiria directament com “Memòries d’un obrer milionari” o d’un “milionari obrer”. Com tu dius, “blue-collar worker” és sinònim d’obrer, fa referència al “mono” de treball de color blau que la majoria d’obrers duia abans. En canvi, els qui treballen en despatxos són els “white collar”, perquè van –o anaven– amb camisa blanca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *