Per fi el consell de l'Habitatge, temps preciós per al Sant Josep i notícies interessants per al Museu del Còmic

[RESUM DE LA PRIMERA SETMANA DE DESEMBRE 2019] Vet aquí el resum del més destacat dels darrers set dies, en què també he parlat dels dos plens en què he assistit, a Badalona i a la Diputació. En tots dos casos, he dedicat apunts específics al blog, en el cas del #plebdn aquí, i en el cas del #plediba en aquest altre apunt.

El tema de la setmana a Badalona ha girat al voltant del Sant Josep. Dilluns s’estimarà el recurs, “en pro de no generar indefensió als usuaris i preservar la seguretat jurídica” (en paraules de l’alcalde de #Badalona). Es guanya així un temps preciós. Cal reconèixer la tenacitat del Club de Bàsquet Sant Josep, però la situació continua sent delicada (com explicava en aquest apunt al blog). Dimecres, vaig assistir a aquesta reunió en nom d’ERC per respondre les preguntes del club i expressar el nostre posicionament polític. L’endemà a la tarda, ERC-Avancem, Guanyem i JxC feiem aquest comunicat conjunt.

Aquesta setmana tenia lloc el Consell de l’#Habitatge de #Badalona (un any i mig després del darrer!). Aquí una sintètica valoració (que espero aprofundir en els propers dies):

✅ Avança la feina iniciada amb nosaltres amb el protocol de tempteig i retracta, la finestreta única i les convocatòries d’ajuts al lloguer, que es reprendran amb un reforç pressupostari (era una de les demandes d’ERC-Avancem en la negociació).
🔸 Poca concreció en la planificació del parc públic. Números i projectes molt vagues encara, i en general poca concreció. Sembla que s’ha desistit de la compra en bloc d’habitatges de segona mà.
❌ Dèbil resposta en rehabilitació i desnonaments.

En aquest link podeu accedir a un resum de la feina feta en clau d’habitatge del govern en què vam participar com a ERC a Badalona.

Més qüestions:

El Departament de Cultura de la Generalitat ha creat aquesta setmana la Comissió del Còmic i la Il·lustració. Té com a objectiu elaborar un relat unificat d’aquestes disciplines a Catalunya i compta amb experts del sector i treballarà en adquisicions de material per a les col·leccions nacionals.

Quan érem al govern de #Badalona vam treballar en:

✅ Habilitar la CACI, fins aleshores tancada, per fer activitats culturals.
✅ Gestions amb el Departament per a creació de fons (avui en marxa!).
✋ Són passos interessants per abordar el repte d’actualitzar projecte Museu Còmic. Som-hi, perquè cal reprendre el tema políticament. La Comissió del Còmic pot ser una oportunitat per al gran equipament cultural que es mereix Badalona.

Tuits d’interés en clau Badalona

Tuits d’interés en clau nacional

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *