Queden 3 dies. La força dels versos, també avui

Apunts per al penúltim dia de campanya. Tic-tac-tic-tac…

Dimecres, 22h: m’arriben uns versos de l’Argenté. Són una pista que agraeixo. Un bon vers guanya sempre el millor dels articles. Al llarg de la tarda, l’etiqueta #acampadabcn ha cremat a Twitter. Hi ha tantes preguntes que es responen amb 14 paraules… “Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva”.

Dijous, 10h: al Tot, en Jordi Ballesteros escriu un dels millors articles que he llegit en aquesta campanya. Ja fa temps que dic que el blog Hospitabulis és, segurament, la millor bitàcola de la ciutat… Per cert, que en Jordi Ballesteros, no com a cronista i activista (que també) sinó que com a enyorat polític, mereixeria un apunt sencer. Ja hi haurà ocasió. L’article en qüestió el podeu llegir aquí: “Reflexiona sobre si penses estar quatre anys sencers dessntenen-te del què passi a l’Ajuntament, demà que ja ho hauràs votat, o si buscaràs fórmules de participació i seguiment de la política local que donin més valor a la teva vida comunitària”.

Dijous, 12.45h: Passegem una estona pel centre de Badalona amb en Joan Ridao, secretari general d’ERC. Ha fet unes declaracions davant de la casa de la Vila, un emplaçament ben oportú. En Ridao ho té clar: Badalona no pot ser una anomalia, diu. “S’imaginen que després de l’any del 10J i del 10A a Badalona no hi ha representació de l’independentisme a l’Ajuntament? A la tercera ciutat del país?” Compte!

Dijous, 15h: Enviem a la gent de la Xarxa Social de Llefià el qüestionari sobre les tecnologies de la informació (… continua) 

(…) que ens han fet arribar. Estem contents, del document, i més contents encara dels amics que ens acompanyen en aquest projecte i que ens han ajudat a elaborar aquest contingut. D’això, en part, en parla també en Pep Mita, un dels nostres gurús. El poeta badaloní es refereix al projecte Fem-ho plegats d’una manera com m’agrada: l’espai de construcció, en la qual l’aprenentatge mutu esdevé clau. Ell diu que “ja hem guanyat” i, crec que, d’alguna manera, té raó. 

Dijous, 17.30h: Em llegeixo amb calma l’article de la Lola M. Sala, número 9 de la nostra candidatura i incombustible activista. Aquests dies, diferents membres de les joventuts d’Esquerra han fet l’esforç de compartir, en diferents apunts, els seus plantejaments de ciutat. Refrescant, necessari. “És per això que vam decidir deixar enrere un programa de joventut típic i tòpic i per aportar el nostre gra de sorra al programa de la coalició, a cada un dels seus eixos.” Sense complexos, assumint totes les responsabilitats. Recupero allò que deia en Pep Mita… que ja hem guanyat, sí. 

Dijous 20.30: Finalment, enfeinat al despatx, em miro la concentració #acampadabdn a través de les piulades que fan companys com la Pilar Vallès o en Ferran Pallàs. De la mateixa manera, vaig seguint des de la distància la roda de premsa d’Unitat contra el Racisme a la Pau. Hi són en Miquel Estruch i la Lola M. Sala. A més, enganxo a trossos el debat que té lloc a Televisió de Badalona, enregistrat al matí. Em quedo amb aquesta frase d’en Miquel: “El repte els pròxims 4 anys és fer una política participativa. Hem de ser capaços de canviar.” I finalment, i amb tantes interrupcions, m’adono que avui encara em queda una bona estona davant de l’ordinador. Demà, a les 00h acaba la campanya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *