[Setmana 12/2019] Nous capítols de política/propaganda a Badalona

Ho hem aconseguit? Ho estem aconseguint! Gràcies Ricard Vilaregut dissabte per donar-nos l’oportunitat de parar uns instants per reflexionar al voltant del municipalisme i la transformació, també des de Badalona. La foto recull un moment de la presentació del llibre “Ajuntaments del canvi’, amb Àlex Manyas, Gala Pin, Dolors Sabater i Marcel Mauri.

El govern de Badalona, segons es pot llegir en aquesta nota de premsa es compromet a construir l’escola Ventós Mir als terrenys de l’Estrella amb els diners transferits per la Generalitat. Una notícia rebuda amb esperança, però amb un punt de raonable escepticisme, per la comunitat educativa. De fet, el que tenim ara és l’expressió d’una voluntat, que caldrà veure com es tradueix en un conveni entre les dues administracions. Malauradament, hi ha diferents aspectes que, també en aquest nou escenari, són difícils de resoldre. Ho seguirem!

D’educació en vam parlar, sobretot, en el debat de regidors que va tenir lloc dimart i del qual podeu accedir a un resum en aquest apunt al blog. Continuant en la matèria, també hem parlat d’ensenyaments artístics, arran de la lluita de #SalvemlaGargallo. Al blog vaig intentar sintetitzar la polèmica en aquest text.

Aquesta setmana, ERC també ha escollit la seva llista electoral per concórrer conjuntament amb Guanyem a les eleccions del maig. Més detalls, aquí.

El programa ‘Julia en la onda’ d’Onda Cero s’emetrà el pròxim dimecres 27 de març des del Teatre Zorrilla de Badalona coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Teatre. Ens encanta la Julia, però fer un programa així costa molts diners (quants?), i comporta una tramitació lenta (qui l’està fent?) per un programa q s’emetrà en ple cicle electoral (quina és l’escaleta? quins convidats?). Dilluns registrarem les preguntes pertinents.

La Junta Electoral de Zona ha donat la raó a ERC Badalona i prohibeix al govern del PSC utilitzar els recursos de l’Ajuntament per fer campanya electoral.

Altres informacions dels darrers set dies
La policia divendres a la tarda registrant una escola per ordre judicial a la cerca de… llaços grocs! Greu indicador de l’excepcionalitat democràtica que vivim. Calen explicacions! Sergi Sabater, director de l’escola Planes i Casals de Badalona explicava a Televisió de Badalona: “els agents dels @mossos venien a buscar llaços grocs, blancs, cares dels Jordis o qualsevol element prohibit per la Junta Electoral Central. Els hem convidat a passar i han registrat armaris i sales de mestres.”

Fins a l’11 d’abril es poden sol·licitar les ajudes per al pagament del lloguer a joves d’entre 18 i 35 anys. L’import dels ajuts serà d’un màxim de 200 euros per mensualitat, amb el límit de 2.400 euros anuals.

Al Port de Badalona es va presentar dijous la Fira Inicia’t, la fira de la nàutica i els seus oficis. Aquesta IV edició acumula ja 75 expositors i reforç amb l’IMPO i la FP dual.

El tram del carrer del Progrés comprès entre els carrers Cervantes i Ponent romandrà tallat al trànsit durant tres mesos per obres.

Canvi de sentit dels carrers de Can Tiano i de l’Empedrat al barri de Canyet de Badalona. El canvi de senyalització es fa demà divendres i inclou la prohibició de gir a l’esquerra des de la carretera de la Vallensana.

Diversos restaurants de #Badalona participen a la campanya “Punts de recollida i reciclatge d’oli”.

Badalona tindrà de nou presència al Saló B-Travel, la fira internacional del turisme de Catalunya. El Departament de #Turisme mostrarà del 22 al 24 de març els principals recursos i atractius turístics de la ciutat.

La programació Arts a Ca l’Arnús suma la seva oferta musical al cartell de les Festes de Maig de Badalona. Entre el 3 i 5 de maig aquest emblemàtic espai acollirà, a més, activitats de teatre infantil o un espectacle d’acrobàcia.

Tuits destacats

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *