[Setmana 14/2019] Engegem motors per a les municipals 2019

Setmana d’intensa preparació ja preelectoral, dimecres vam presentar la coalició amb Guanyem al Centre Cívic de la Salut. Aquí teniu un breu text al blog q intenta resumir el sentit de l’acord ampli presentat i q suma en una opció guanyadora les dues formacions. Blindem el canvi de 2015, evitem el retorn de l’extrema dreta! Avui diumenge ha estat el torn de la jornada programàtica, que ha tingut lloc a l’escola Llorens Artigas. Aquí podeu accedir al resum 2.0 d’ERC i aquí al de Guanyem. En aquest altre enllaç podeu repescar la benvinguda a càrrec de la Dolors Sabater i un servidor. Trobareu més informació sobre la candidatura a https://equipdolors.cat/, on a més podreu votar el lema de la candidatura.

El Círcol s’apropa, amb el cicle #sócMigrant, un fenòmen complex i ben present al debat social, a través d’una proposta multidisciplinar i de gran rigor, via les arts escèniques. Cultura compromesa gràcies a una entitat que es mulla i arrisca. Dissabte vaig tenir l’honor de presentar-lo, junt amb el secretari d’Immigració i Ciutadania, Oriol Amorós. Més sobre el cicle aquí i seguiment via ERC Diputació, en aquest enllaç.

Més sobre cultura que reivindica innovació i compromís social. Divendres els joves de l’#ÈpicaSingular2 van mostrar en un workshop obert la seva feina amb robots, clons, cyborgs i altres híbrids des de la seu de la Fundació Èpica de la Fura dels Baus, al barri de Manresà. Una sorprenent performance sobre transhumanisme va mostrar de nou el potencial del projecte.

També en clau de cultura, el magazine matinal de Ràdio Ciutat de Badalona, la ràdio pública local, i les iaies del ‘Coses de Casa’ van intervenir aquesta setmana al congrés de ràdio europeu Radio Days, a Suïssa. Exemple de ràdio de proximitat des de Badalona, en un format lliure, fresc i innovador. Moltes felicitats, companyes i companys!

El cas de Badalona, en aquest cas en clau política, també ha estat protagonista des d’un punt de vista internacional, en la jornada sobre #newmunicipalism2019 a la #DMU (Leicester, UK), coordinada per en Ricard Vilaregut i en què divendres van intervenir Agnès Rotger, en Jose Tellez i a la tarda la Dolors Sabater. Ella mateixa ho explicava en aquest fil de tuits.

Visió estratègica en la Taula Infància i Adolescència
La Taula d’Infància i Adolescència de Badalona va celebrar dimarts 2 d’abril una sessió plenària a l’Espai Betúlia en la que es va presentar la proposta de Pla estratègic per al període 2019-2022. Compartim la idea de portar al ple el suport explícit al reforç i continuïtat de la Taula, q reuneix una vuitantena d’actors socials, administratius i polítics al voltant col·lectiu 0-18 anys i que en el pla estratègic prioritza l’impuls de 1) programa municipal d’atenció a la infància, adolescència i família 2) projecte innovació acompanyament adolescents 3) Observatori informació 0-18 4) model d’atenció infància en risc 5) xarxa de serveis d’atenció socioeducativa. Per cert, important de cara a un futur proper assegurar major participació de tots els serveis municipals i també impulsar consell dels nois i noies adolescents.

Les mentides van caient. Una forta abraçada Jose Téllez, absolt del delicte de desobediència. Que aquesta absolució, coneguda dilluns, arribi també a la sala del Suprem. En aquest article de Jordi Ribalaigué trobareu una lectura informada dels arguments (marc llibertat expressió + voluntat de ‘pacificar’ una situació tensa) que expliquen l’absolució que, tanmateix, pot ser recorreguda al Suprem.

Tuits destacats

Activitats ‘non stop’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *