Ningú pot tombar un Saltamartí: crònica d'una llibreria, amb 15 anys de diferència

Brindis pels 15 anys del Saltamartí, aquest dissabte.

Brindis pels 15 anys del Saltamartí, aquest dissabte.

Ningú pot tombar un saltamartí. Fa 15 anys, en Gerard i la Sílvia inauguraven El Saltamartí, la llibreria del carrer d’en Cueta; referent de la cultura a Badalona i arreu. En aquest temps, –són dades fetes públiques avui–, en l’establiment s’han venut 600.000 llibres!

⬇️ Aleshores en vaig fer aquesta crònica per a Òmnium Badalona, republicada a Vilaweb:

“Bona part del món cultural badaloní es va trobar divendres passat a l’antiga impremta Novell, per celebrar el naixement d’una nova llibreria a la ciutat, Saltamartí Llibres (Canonge Baranera, 78), regentada per Silvia Muntané i Gerard Remendo. Tot i que encara hi havia lleixes per emplenar i que l’establiment, pròpiament, encara no havia començat la seva feina -naturalment, vendre llibres-, una emoció literària compartida per tots els presents planava, llaminerament, per tot el local. Per tot el local, i per bona part del carrer, ja que es pot dir que, sobre les vuit del vespre, hi havia quasi bé més gent fora que dins.

L’èxit de convocatòria avança, segurament, l’èxit d’aquest establiment, impulsat amb il·lusió i respecte, i amb ganes de transmetre lletra impresa -hi ha un llibre per cada moment, va recordar Remendo-, però també amb l’ànim d’acompanyar les activitats culturals que es puguin fer a la ciutat. ‘Volem ser més que una llibreria’, va dir Silvia Muntané, gracienca però, sembla, ja plenament incorporada a la trinxera del badalonisme més actiu. Un esplèndid mural presideix la llibreria. Per cert, que quan hi hagi actes culturals un sistema amb mobles mòbils permet obtenir una sala diàfana amb capacitat per a unes cinquanta persones. Prenem-ne nota!

En la inauguració es van poder moltes cares conegudes a la ciutat. L’àmbit polític hi va ser present (molts membres d’ICV hi eren, tot i que també hi havia gent d’altres partits), i també a nivell institucional, l’acte va ser reconegut amb la presència de l’alcaldessa Maite Arqué i el regidor de Cultura, Josep Duran.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *