[Setmana 18/2019] El nou institut de la Riera ja té pressupost, una bona notícia en l'inici de les Festes de Maig

Amb la Dolors, a Badagegants. Aquests dies, disfrutant de la diversitat i vitalitat de la ciutat en les seves Festes de Maig.

Amb la Dolors, a Badagegants. Aquests dies, disfrutant de la diversitat i vitalitat de la ciutat en les seves Festes de Maig.

El Govern de Catalunya ha aprovat avui destinar 6M d’euros a la construcció del nou Institut de la Riera, a Canyadó. Notícia excel·lent per #Badalona, que permetrà millorar oferta (ESO + batxillerat), recuperar antiga escola Lola Anglada i sumar un equipament innovador. Aquesta informació s’ha fet pública en una roda de premsa en què el conseller Josep Bargalló ha anunciat una inversió de 104,7 milions d’euros per a 27 construccions escolars a tot Catalunya (nota de premsa): “Comportaran la retirada de més d’un centenar de mòduls i seran les primeres que es faran amb els nous criteris constructius.” Pel que fa a l’Institut de la Riera, queda pendent un darrer tràmit d’inscripció dels solars (hauria de passar per un ple extraordinari el maig); així com acabar de resoldre l’emplaçament dels nous mòduls provisionals necessaris i valorar l’ampliació d’una línia, com defensa l’AMPA.

Pel que fa a l’Institut Ventura Gassol, cal enllestir el tràmit (ja molt avançat) d’inscripció de la parcel·la. Un cop estigui, ja podran començar les obres ja adjudicades. Els nous centres del Badalona Port i Escola Ventós Mir quedaran recollits en conveni entre l’Ajuntament de Badalona i Educació (per sort comença a perfilar-se). En virtut d’aquest document, l’Ajuntament es faria càrrec del projecte i la Generalitat de finançar i construir els centres; també una clara prioritat de Badalona.

I caldrà lluitar igualment per l’Escola Montigalà (encara en mòduls) en el camí de crear una superilla educativa i que també en mòduls prefabricats de fa molts anys; i per posar fil a l’agulla a l’actualització de la planificació educativa a Badalona.

Precisament, dijous ens reuniem amb FAMPAS:

Un altre anunci, en aquesta ocasió un anunci fum… “L’Ajuntament i la Diputació acorden construir una nova biblioteca al barri de Lloreda”, recollia el setmanari El Tot divendres. Una necessària actualització, aclarint que: 1) No hi ha pressupost, que en tot cas haurà de sortir de l’Ajuntament de Badalona, ja que la Diputació no construeix a compte propi, posa, això sí, gestió i personal dels centres que incorpora a la seva xarxa; 2) no hi ha projecte; 3) per no haver-hi no hi ha ni solar. Només una parcel·la en procés de transformació urbanística (li falta com a mínim 1,5 anys per ser realitat); 4) i com que la JEC prohibeix comunicar des de la institució, intento col·locar-ho a un mitjà local. I me’n surto. 5) al final, venc com a notícia el q de fet és una ‘voluntat’ (en la q hem participat molts, per cert) i q de fet, ja està recollida en el pla de biblioteques. I sigui com sigui: aquí hem estat, aquí estem i aquí estarem per la cultura a Badalona i per desplegar i per dignificar la xarxa de biblioteques a la ciutat i també a Lloreda. Però rigor, si us plau. I som-hi que tenim molta feina.

També aquests darrers set dies:

La Federació d’Empresaris de #Badalona ha elaborat el decàleg 2019-2023 amb el que, en el seu entendre, són les grans prioritats de futur de la ciutat. S’agraeix l’esforç de pensar ‘a llarg’ i compartir-ho. El document el podeu repescar aquí. La proposta se suma al document q ja van elaborar fa 4 anys. Hem pogut treballar en modernització de polígons, en els primers ajuts a la rehabilitació, i actualitzant infraestructures. Però queda molt x fer. Matisaria alguna part (fiscalitat i sostre), però benvinguda aportació.

Altres novetats de la setmana recollides al blog

Un carrer per a Neus Català (malgrat el no del PP), diferents operacions d’habitatge social q avancen, millores al parc de Ca l’Arnús i darrer tràmit per #Badalona Capaç… punts q han prosperat i en què vam treballar de valent. Resum del darrer #plebdn en aquest apunt al blog.

20.654 gràcies. Suport a Badalona al projecte republicà d’ERC. Un apunt amb dos mapes d’Oriol Rodríguez i alguna informació més d’interès sobre les eleccions del 28 d’abril a la nostra. ciutat.

En campanya

Comencen les festes de maig

Altres tuits destacats