[Setmana 20/2018] Llum sobre el #sensellarisme, un problema invisibilitzat

[Setmanalment envio als meu canal de Telegram un resum de l’actualitat local des de la perspectiva del govern de Badalona i d’ERC, el partit que represento. Aquest és el contingut de la setmana 20 de 2018]

El Recompte 2018 a Badalona ha comptabilitzat 57 persones dormint al carrer i 172 en recursos residencials o infrahabitatges. Les xifres mostren un augment de persones sense sostre respecte el 2016. Els recomptes són una eina útil per dimensionar la problemàtica del #sensellarisme, també a #Badalona. Rera aquesta activitat hi ha molta feina tècnica i també molt de compromís, dimecres a la nit, prop de 200 voluntaris van recórrer els carrers de #Badalona per comptabilitzar les persones que hi dormen, una manera de dimensionar aquesta realitat i sensibilitzar la ciutadania per millorar la resposta al #sensellarisme i que també va tenir lloc a altres ciutats de Catalunya en el mateix moment. La secció local d’ERC hi va tenir una bona representació. Trobareu tota la informació en aquesta notícia de la Taula Sense Llar a Badalona, formada per les entitats i l’Ajuntament, i a nivell nacional en aquesta nota d’Arrels Fundació.

Com a govern municipal estem estudiant quines mesures legals emprendrem contra el Partit Popular de la ciutat per la seva campanya contra l’obertura d’un nou centre de culte al barri d’Artigues. En aquest apunt al meu blog, apunto les 5 principals mentides del PP en aquest tema. N’hi ha per llogar-hi cadires.

És igualment escandalosa aquesta notícia: l’Ajuntament reté 10.000 euros en dietes a Albiol per absentar-se a plens i reunions oficials. El regidor Garcia ha faltat totalment o parcial a més de la meitat de plens o comissions dels darrers mesos.

Aquesta setmana s’ha iniciat el debat en comissió de les esmenes al pressupost general de l’Estat. ERC n’ha presentat gairebé un miler en defensa dels Països Catalans; per cert, més de 20 de Badalona. Entre altres hem presentat esmenes sobre implementació del Bo Social, la regulació del mercat del lloguer, la rehabilitació d’edificis vinculats al Fondo Social de la Vivienda, les clares mancances del Plan Nacional de la Vivienda o la descontaminació del litoral. En aquesta notícia al web d’ERC les recollim.

També una bona notícia per al patrimoni de la ciutat, i en especial per al nostre barri més agrícola, Canyet. Aquesta setmana ha començat la reparació de la coberta enfonsada de la Torre Codina, fantàstica masia fortificada a Badalona (XVI-XVII). Més, aquí.

La mobilització ha de continuar i enfortir en l’actual context d’excepcionalitat democràtica i de drets amenaçats. Important subratllar-ho aquesta setmana en què tenim nou president de la Generalitat. Hem fet un pas important (i necessari) per recuperar les institucions. “Comencem a recuperar la institució segrestada pel 155 i ja tenim President. Vivim un període d’excepció democràtica, continuem denunciant que tenim polítics electes a les presons i exiliats, però comencem a crear un nou govern”. Així ho vaig dir dimarts a Televisió de Badalona.

I finalment, una notícia del partit, del qual estem molt contents. El nombre de militants d’Esquerra Republicana ha augmentat des del referèndum de l’1 d’octubre un 11,21% i ja s’enfila per sobre dels 9.500, amb nous membres a totes les comarques catalanes. ERC Badalona ha seguit la mateixa tendència, però l’increment encara ha estat més notable. El nombre de militants ha augmentat un 26% i el d’amics un 156% des de l’1 d’octubre. En som molts però encara n’hem de ser més. Suma’t-hi! Apunta’t a: esquerra.cat/ca/fes-te-republica.

 

2 thoughts on “[Setmana 20/2018] Llum sobre el #sensellarisme, un problema invisibilitzat

  1. Hola,

    M’agradaria saber si el ple ordinari previst pel 16/05/2018 al final es va celebrar, ja que hi havia un tema a tractar que m’afecta personalment i vull saber si tinc que esperar al següent ple o ja es va tocar.

    Gràcies

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *