[Setmana 24/2018] Nou carrer de la Costa… i nou contracte de paviments!

[Setmanalment envio als meu canal de Telegram un resum de l’actualitat local des de la perspectiva del govern de Badalona i d’ERC, el partit que represento. Aquest és el contingut de la setmana 24 de 2018]

Vam trencar el motllo, amb el carrer de la Costa. Via inclassificable, que vam inaugurar renovada després de dècades (📄 nota de premsa). Alegria al barri i reconeixement als professionals q ho han fet possible, en especial a l’equip del servei de protecció de patrimoni històric de la Generalitat.  Seguim avançant per la dignificació del patrimoni de Dalt de la Vila, on tenim en marxa la consolidació de la masia de Can Trias, l’obertura dels jardins de l’Hospital, la museïtzació de la Casa de l’Heura i la urbanització del carrer Barcelona, entre d’altres.

El nou contracte de paviments i clavegueram de Badalona permetrà reduir les urgències del servei i millorar la seguretat de vianants i conductors. (📄 nota de premsa). Es farà un inventari dels paviments de la ciutat i una diagnosi que permetrà treballar amb major programació i de forma menys arbitrària. Com ha govern hem duplicat els diners destinats a pavimentacions (1M 2015 2M 2017). El nou contracte consolida aquesta aposta.

Aquesta setmana, el Govern municipal ha adjudicat les obres del projecte de millora del polígon Badalona Sud (📄 nota de premsa). Són 2,1 milions, que ja tocaven!, per ajudar a posar al dia, el més gran i estratègic de la ciutat. Aquesta subvenció, que es va deixar perdre el mandat anterior, és clau per a la reactivació econòmica al municipi.

Més notícies de la setmana.

  • L’Ajuntament cataloga tots els establiments d’alimentació per vetllar per la salut de la ciutadania (📄 nota de premsa). Badalona té actualment censats 1.694 establiments alimentaris. Tècnics especialistes els visiten per evitar riscos. Una feina molt important: el 2017 es va elaborar el primer cens d’establiments d’alimentació i ara s’ha fet una campanya d’inspecció. L’objectiu: millorar la qualitat del servei i reduir riscos de salut pública.
  • Un dels compromisos del nou conseller d’Ensenyament en la seva visita a Badalona (just fa set dies) va ser revisar distribució de P3 al municipi. Dilluns va confirmar l’obertura de la línia addicional al Lola Anglada. Cal planificar a llarg, però això de moment atèn problema.
  • L’Ajuntament obre un expedient informatiu a l’empresa de serveis Talher SA, gestora del Centre Comarcal d’Animals de Companyia del Barcelonès
  • La Taula del Diàleg interreligiós de treballarà per assegurar la llibertat de culte a la ciutat. 
  • L’Ajuntament de posa en marxa la campanya de prevenció del mosquit tigre. Les principals mesures per combatre aquests insectes són l’actuació sobre els punts de risc i la sensibilització ciutadana
  • L’Ajuntament duplica el servei de neteja dels contenidors i les àrees on estan ubicats durant els mesos d’estiu: 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *