Així 'funcionarà' el ple de la moció de censura a Badalona

Queden menys de 24 hores pel ple de la moció de censura de demà. A continuació us explico com anirà el ple a nivell protocolari (l’horari és molt aproximat), per a la lectura política i el resultat caldrà esperar unes hores. :sweat_smile::fist:

  • 11.30h Obertura del Saló de Plens als regidors i regidores de la Corporació.
  • 12h Els regidors ocupen els escons en una disposició diferent de l’habitual. La presidència l’ocupa la mesa d’edat, demà a càrrec de Salvador Lerma i de Cristina Agüera (els dos del PP), assistits pel secretari de l’Ajuntament Isidre Martí. Els regidors del PP i de C’s s’asseuran als llocs habituals, mentre els de govern (alcaldessa i tinents d’alcalde inclosos) hauran d’encabir-se a la bancada esquerra, amb algunes cadires suplementàries. Dolors Sabater seurà al lloc que habitualment ha ocupat Francesc Ribot, Oriol Lladó, al lloc d’Agnès Rotger i Àlex Mañas al lloc de Maria Gallardo.
  • 12.01h S’obre la sessió, després de constituir-se la mesa d’edat i comprovar de nou que es compleixen els requisits definits en la llei per tirar endavant una moció de censura. El primer que fa és llegir l’escrit de proposta de la moció, presentat fa uns dies amb les 14 signatures requerides (les del PP, PSC i C’s). Aquí la podeu llegir.
  • 12.10h Té la paraula Àlex Pastor, candidat a l’alcaldia; i Dolors Sabater, alcaldessa. Els dos amb temps ilimitat, i per aquest ordre.
  • 13h Seguidament és el torn dels portaveus dels grups municipals, de menor a major, començant per la regidora no adscrita Conxa Botey, seguida de Juan Miguel López (C’s), Àlex Mañas (ICV-EUiA), Jordi Subirana i Pere Martínez (PDCat i Units, que es repartiran el temps), Oriol Lladó (ERC-Avancem MES), Rubèn Guijarro (PSC), Jose Téllez (Guanyem) i Xavier Garcia Albiol (PP). El temps d’intervenció està sobre els 10 minuts.
  • 14.30h Després de les intervencions, el president de la mesa d’edat sotmet a votació la moció de censura, demanant per crida pública i per ordre alfabètic a tots els regidors el sentit del seu vot. Els regidors han de respondre en veu alta ‘sí’, ‘no’ o ‘m’abstinc’.
  • 14.45h Es dona compte de l’escrutini. En el cas de d’aprovació de la moció de censura, l’alcalde electe s’acosta al faristol situat a prop de la taula presidencial i fa el jurament o promesa del càrrec. El president de la taula li fa l’entrega de la vara i el convida seure a la cadira presidencial (en aquest moment, els dos membres de la mesa s’asseuen a la bancada dreta). L’alcalde dona la paraula als portaveus dels grups municipals que la vulguin fer servir (en el mateix ordre que abans). En el cas de no prosperar la moció de censura, el procediment és el mateix sense la promesa del càrrec.
  • 15.30h Finalment, l’alcalde o alcaldessa tanquen la sessió amb unes paraules.

📋 També podeu ampliar la informació en aquest apunt al meu blog: Sis preguntes sobre la (ja imparable) moció de censura a Badalona.
🔴 Retransmissió en directe, en aquest programa especial de Televisió de Badalona.
➡️ Ah, si coneixeu gent de Badalona que tingui Telegram i els puguin interessar aquestes informacions, convideu-los a subscriure’s al canal aquí, que anirem fent un seguiment més al dia: https://t.me/canaloriolllado

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *