[Setmana 44/2018] Inversions en risc pel que fa als serveis socials a Badalona

[Setmanalment envio al meu canal de Telegram un resum de l’actualitat local des de la perspectiva del govern de Badalona i d’ERC, el partit que represento. Aquest és el contingut de la setmana 44 de 2018]

Comencem per un tema que a molts segur que els semblava superat, el cas del #12o a Badalona. Els regidors d’ERC (entre els quals l’Agnès Rotger i jo mateix) i Guanyem anirem a judici a una sala del penal a Barcelona els dies 23 i 27 de maig, per tant al bell mig de les municipals! Aquí podeu recuperar aquesta notícia de l’Independent que ho explica amb detall. Ens demanen 15 mesos d’inhabilitació i una multa, per una qüestió que la fiscalia sostè que és desobediència, i que per nosaltres és exactament el contrari, estricta obediència, en tot cas, a la nostra feina de servei públic. De les dues dates proposades pel jutge, una és el dia abans de tancar la campanya i l’altra l’endemà de les eleccions municipals. Quan denunciavem q el nostre judici és un judici polític… és, també, per coses com aquesta.

Aquesta setmana, els grups municipals d’ERC-Avancem MES, Guanyem, ICV-EUiA i el PDeCAT hem mostrat (nota de premsa) la nostra preocupació davant la possibilitat de perdre recursos per als Serveis Socials de Badalona. Si el Govern municipal no signa l’addenda 2018 del Contracte Programa amb la Generalitat es perdran els diners que han de fer possible la contractació de 25 nous professionals, entre treballadors socials, educadors socials i administratius. Hem sol·licitat un informe jurídic per saber si hi ha algun impediment legal per la contractació dels nous professionals.

Les beques menjador són una bona referència per calibrar la #pobresa infantil a les escoles. #Badalona, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Salt o la mateixa BCN, amb alt nivell d’immigració i pobresa infantil, tenen alt % de segregació. Aquest enllaç permet accedir a una notícia del Diario.es per ampliar la informació. A Llefià, per exemple, trobem un centre concertat amb un 5% de nens becats i una pública amb el 37%,només separades per un carrer.

Dimarts va ser el Ple municipal (aquí un resum amb el més destacat del ple) va aprovar per unanimitat una solució per #Badalona Capaç que reforçarà, a més, l’oferta d’#habitatge de lloguer a la ciutat. Aquí un apunt al blog en què s’apunta el més destacat de l’operació, feta amb la complicitat del Departament de Territori.

Aquest dilluns, la setmana que feia un any de l’empresonament de l’Oriol Junqueras i en Quim Forn, a la plaça de la Vila de #Badalona vam intentar portar-hi la seva veu, forta i incansable. El president de la secció local, Àlex Montornès i jo mateix vam tenir l’oportunitat d’adreçar unes paraules. Dijous érem davant del CP Lledoners per denunciar #1anyinjustícia, i per conjurar-nos un cop més en la perseverança i el compromís amb la llibertat i la justícia. Per la llibertat de tots els presos i preses polítiques i el retorn dels exiliats i exiliades!

I per últim, dimecres es va celebrar el #DiaMundialCiutats:Més participat, a escala més humana, amb voluntat de connectar barris i teixits, més social. Recull al meu blog d’apunts sobre #urbanisme a #Badalona, en el marc del #diamundialciutats.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *