[Setmana 48/2018] Un mapa interactiu que marca projectes que van sent realitat

[Setmanalment envio al meu canal de Telegram un resum de l’actualitat local des de la perspectiva del govern de Badalona i d’ERC, el partit que represento. Aquest és el contingut de la setmana 48 de 2018]

Abans d’entrar en matèria, una notícia que, malauradament, no ens sorprèn.

El passat juny, just després de la moció de censura de PSC, PP i C’s a Badalona, vam fer balanç de la feina feta i els projectes en curs (mapa interactiu). En les darreres juntes de govern de l’Ajuntament de Badalona han anat passant alguns d’aquests temes.

  • S’han aprovat els projectes (ja pressupostats) per adequar paisatgísticament l’entrada de dalt de Can Miravitges i el pas sota B20 a la Vall de Betlem. Dos projectes impulsats des de Medi Ambient que mostren importància de millorar accessibilitat al patrimoni natural.
  • Tenim ja el projecte d’urbanització del Torrent Batllòria, entre Ventura Gassol i Rambla St Joan; una obra ambiciosa (700.000 euros), presentada als veïns de Coll i Pujol i Sant Crist, i que ha facilitar la mobilitat d’aquesta part de la ciutat, probablement tensionada pel futur lateral.
  • Dos projectes vinculats amb el patrimoni: la protecció de la mina del comú a Dalt de la Vila, que vam preservar en l’obra d’urbanització de la plaça de Dalt i el projecte de reforma a Ca l’Andal, que caldrà vetllar i anar ampliant.
  • També pavimentacions diverses arreu (q es fan gràcies a l’increment del pressupost i a la nova contracta de pavimentacions q vam assegurar com a govern) i un tema q em toca d’a prop: l’adaptació de passos de vianants al D3, ara obstacle de camins escolars.

Són temes importants, que, amb tot, han hagut de patir el retard d’un canvi de govern, que va sumir la maquinària municipal en moltes setmanes de paràlisi. Celebrem que poc a poc, vagin tornant al raïl d’on no havien d’haver sortit mai.

Altres qüestions destacades aquesta setmana:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *