[Setmana 5/2019] Operació fred tardana i nou capítol del judici de la vergonya

Dibuix de Raül Romeva.

Dibuix de Raül Romeva.

Aquesta setmana ha destacat la celebració del ple del pressupost (tota la informació en aquest apunt al blog) i, principalment, el trasllat dels presos i preses polítiques, un nou capítol del judici de la vergonya. D’això en parlava divendres al matí a la tertúlia de Ràdio Ciutat (👉 accediu al vídeo resum de la meva intervenció).

Aquest febrer s’inicien les obres de la primera fase de reforma de la plaça de Trafalgar de Llefià de Badalona (👉 nota de premsa municipal) amb un pressupost d’1,2 milions d’euros, un projecte que vam treballar a fons amb la comissió d’urbanisme del barri i amb els equips tècnics de l’Ajuntament de Badalona i de l’Àrea Metropolitana. En aquest apunt al blog parlava de com “la plaça Trafalgar és una de les places més vives i dinàmiques de #Badalona, i amb aquesta actuació guanya nous espais de relació (espai d’estada CAP, grada, zona jocs) i es connecta millor amb el barri.”

També s’ha conegut aquests dies que Badalona invertirà 134.000 euros en nou mobiliari urbà i elements de senyalització (👉 nota de premsa municipal), una contractació dissenyada i iniciada en el mandat en què ERC va compartir govern amb Guanyem i ICV-EUiA. Tal i com apunta Francesc Duran, el regidor responsable aleshores: “A Badalona ben aviat tindrem nou mobiliari urbà: 167 bancs, 347 papereres, 10 fonts, 30 aixetes, 329 pilones, 50 plaques de carrers, 40 baranes, 10 aparcabicis. Són demandes veïnals i d’entitats que s’instal·laran ben aviat!” Ens felicitem d’aquesta notícia, com de l’inici dels treballs d’instal·lació dels nous semàfors a Riera #Canyadó amb Pau Vila; una actuació llargament reivindicada pel veïnat que reforçarà la seguretat del Camí amic del Parc i de totes les persones que travessen la Riera.

Amb l’operació fred el govern municipal ha tornat a exhibir opacitat i confusió en les explicacions. Dimecres s’anunciava que Badalona té a punt l’Operació Fred per activar en el moment que aquest hivern les temperatures baixin a 0ºC (👉 més informació), però ja feia dies que tant la regidora Agnès Rotger com l’exalcaldessa Dolors Sabater demanaven explicacions perquè els anys anteriors l’operació s’activava ja als 3 graus. Per cert, per sort han mantingut la campanya ‘ajuda a ajudar’: truca si veus algú dormint al carrer. 📞 934832901.

Dues notícies sobre cultura

  • L’Espai Betúlia de #Badalona inicia les activitats d’aquest 2019. Més informació i programació: http://bit.ly/2G3EtUG
  • La 19a edició del Festival Internacional de Màgia de #Badalona destaca amb propostes creatives i arriscades: http://bit.ly/2CVMruV

[Setmanalment envio als meu canal de Telegram un resum de l’actualitat local des de la perspectiva del govern de Badalona i d’ERC, el partit que represento. Aquest és el contingut de la setmana 5 de 2019]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *