[Setmana 6/2019] Conquestes subtils però continuades de l'espai públic

La necessària conquesta de l’espai públic. Avui operació neteja amb @lasalutalta i divendres mural obert a la col·laboració ciutadana, al costat del CEIP Joan Coret, a La Pau.

Aquesta setmana ha tingut lloc #governarmetròpoli al CCCB, organitzat per l’Institut d’Estudis Metropolitans. Ha estat un necessari (tant com incòmode i inajornable) debat sobre els reptes urbans, més enllà del límits dels municipis. Necessitem enfortir les eines compartides per abordar temes com #habitatge, mobilitat, reactivació econòmica i lluita contra la desigualtat. De les idees (textos) a majors i millors concrecions (plans). Com fer-ho en context d’inestabilitat i fragmentació, i de cronificació de pobreses? Difícil, tb inexcusable. Aquí podeu descarregar número de Papers amb el títol de ‘Governar la metròpoli’.

Més informacions dels darrers set dies:

  • L’Ajuntament de #Badalona signa un conveni amb Sareb per la cessió de dos habitatges destinats a fer front l’emergència habitacional. Lamentem l’excés de ‘publicitat’ i el fet que, fet i fet, la cessió suposa un rentat de cara per l’entitat bancària a canvi d’un resultat encara molt incert. L’Ajuntament es compromet a
    la compra amb tempteig i retracta… de la qual no en sabem res encara. 👉 http://bit.ly/2GfhLJb També aquesta setmana hi ha hagut una acampada davant del viver per un nou cas de desnonament sense alternativa. Tota la solidaritat.
  • S’obre el termini per presentar les candidatures als premis Trencant Invisibilitats que convoca el Consell Municipal de la Dona de #Badalona. El lliurament dels guardons tindrà lloc el 14 de març al Teatre Zorrilla. 👉 http://bit.ly/2G9YiJS
  • Dilluns a la junta de govern es va aprovar l’inici de licitació de les obres del centre de serveis socials de Mare de Déu de Lorda, a Llefià; obres que ja haurien d’haver-se licitat fa temps però en tot cas notícia positiva pel districte 4 i l’atenció a les persones.
  • Dimecres diferents escoles públiques del país van fer una tancada reclament millors inversions, entre les quals el Josep Carner. Més informació al hashtag: #revertimlesretallades.

Altres piulades:

[Setmanalment envio als meu canal de Telegram un resum de l’actualitat local des de la perspectiva del govern de Badalona i d’ERC, el partit que represento. Aquest és el contingut de la setmana 6 de 2019]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *