Setmana de plens i de mapes que ens recorden els grans pendents

[QUARTA SETMANA DE FEBRER 2021] La darrera setmana del mes, setmana de plens. El de Badalona (amb apunt específic, aquí) i el de la Diputació de Barcelona (en aquest breu fil el més destacat). Per cert, que pel que fa a la DIBA, aquesta setmana ha estat notícia el cas de l’Institut del Teatre, del qual formo part de la junta de direcció.

⬆️ Primer visor d’equipaments metropolità, una eina de PDU Metropolità i l’àrea Socioeconòmica de l’ÀMB, amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans (IERMB). En clau #Badalona, concentració al D1 i absències eloqüents al D5, on s’està generant una nova centralitat a Badalona… El mapa no pot recollir els (molts) pendents a la ciutat (biblioteques, centres de salut, instal·lacions per a joves i infants…) ni el mal estat d’alguns dels equipaments, en especial els esportius. I tanmateix, hi són, i de quina manera! El mapa, però, és una eina fantàstica… pot ser un instrument molt interessant perquè Badalona abordi d’una vegada per totes el seu pla d’equipaments! D’altra manera, la ciutat continuarà improvisant i perdent oportunitats.

Aquesta setmana ha tocat també tertúlia a Ràdio Ciutat de Badalona. Els temes? la XIII legislatura sorgida de les eleccions del 14f i el debat al voltant de la Mobba. En aquest vídeo podeu repescar un resum de dos minuts de les meves intervencions.

I parlant del Parlament… dos recursos interessants: la llista que Albert Cuesta ha fet amb els 135 diputats de la cambra, i aquest diccionari de termes tot just presentat.

Badalona, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, ha iniciat aquests dies una campanya per mesurar els nivells de diòxid de nitrogen (NO2) al voltant de diverses escoles de la ciutat per a conèixer els nivells de contaminació atmosfèrica existent al seu entorn. Una bona notícia que, tanmateix, haurà de concretar-se en un pla de pacificació de centres educatius. A Barcelona, el govern local s’ha compromès a generar entorns més saludables i segurs a un centenar d’escoles abans d’acabar l’any. Hi ha moltíssima feina a fer!

Altres notícies:

  • Entra en funcionament el carril bici més gran que s’ha fet al municipi, que uneix la ciutat amb Montgat. Feina planificada i dotada en el nostre govern, mig espatllada pel govern del PP que, escandalosament, permetrà l’aparcament al nou carril de 21 a 8h. +info
  • Badalona revitalitza el Mercat Municipal Pomar-Morera amb l’adjudicació d’un nou supermercat de 400 m2. +info
  • L’Ajuntament posa en marxa el programa “Treball als barris”, que suposa la contractació laboral de 25 persones per al desenvolupament de diverses tasques de suport en la millora dels espais públics en els barris de la zona sud. +info

 

En clau Badalona

En clau nacional

D’interés

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *