Una solució per Badalona Capaç que reforçarà, a més, l’oferta d’habitatge de lloguer a la ciutat

Aquest matí s’ha presentat l’acord que assegura el futur de la Fundació Badalona Capaç i que permetrà millorar l’oferta de lloguer social al municipi. La solució ha implicat dues administracions (Ajuntament i Generalitat) conjuntament amb la Fundació del sector de la discapacitat i declarada d’interès públic.

Com a ERC-AvancemMES vam treballar la solució que s’ha presentat avui quan érem a govern i hi continuem compromesos, encara que ara des de l’oposició. Créiem que l’opció de fer el Centre Ocupacional amb un intercanvi de permuta amb Mercadona i que afectava un espai d’interès ambiental era millorable i en això hem treballat.

  • L’operació consisteix en un intercanvi de finques, entre els terrenys que la Fundació als antics laboratoris de la Cros (al barri del Congrés, on de fet ara té el centre ocupacional) amb un un terreny a Pomar propietat de la Generalitat (Incasòl).
  • Fruit d’aquest intercanvi, la Fundació podrà construir el seu nou centre ocupacional a Pomar i la Generalitat promourà una operació important d’habitatge social, amb un percentatge sense comparació a la ciutat de lloguer social.
  • Es preveu, a més, que al Congrés es guanyarà una zona verda de 2.000 m2 i que a Pomar es reservi un espai d’equipament públic, on es construirà un centre de dia associat.
  • La fórmula no implica sumar més m2 comercials al municipi ni afecta cap espai natural d’interès, com en la primera temptativa, que el govern anterior va treballar per millorar.
  • Ara el conveni haurà d’aprovar-se al ple municipal, i també el ple haurà d’aprovar inicialment i provisionalment —abans de passar l’aprovació final a la Generalitat— els canvis de qualificació urbanística per fer possible l’operació.

Avui estem molt contents! Com a ERC hem treballat amb discreció i tenacitat, conjuntament amb el Departament de Territori de la Generalitat, per fer possible aquesta opció, que podria materialitzar-se a mitjans del proper mandat. Una abraçada en especial a en Ferran Falcó i a en Josep Duran per ajudar en aquesta iniciativa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *