Patrimoni en perill, a Badalona

Terrible notícia pel patrimoni industrial i arquitectònic de Badalona. Dimarts a la nit va cremar la Piher, obra catalogada de Bohigas, Martorell i MacKay de principis dels 60. L’edifici dempeus, i q emulava una tarja perforada (informàtica incipient), era el de serveis complementaris (vestidors).

A l’espera de la valoració final de danys (per sort, sembla que no hi ha ferits; però l’afectació segons els bombers és molt important), resta l’autocrítica imprescindible com a Ajuntament i com a ciutat. L’edifici estava en un estat de greu deteriorament des de fa molts anys i no vam ser capaços de donar-hi l resposta q tocava.

En els darrers anys, l’Ajuntament ha reforçat la protecció al patrimoni actuant d’urgència a Torre Codina, Ca l’Arnús, Ca l’Andal o CACI i ampliant el catàleg de protecció. Amb la Piher no hi vam ser a temps per no tenir-ne la titularitat i el requeriment a la propietat va ser complicat, en part per l’ocupació, en part per la discussió judicial. Trist, convé prendre’n bona nota.

One thought on “Patrimoni en perill, a Badalona

  1. Pingback: Patrimoni (gens) secundari - oriolllado.catoriolllado.cat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *